O idee pentru platoul de pe masa de Paști cu drob și mezeluri ca la Mona Lisa VIDEO

Încet – încet, intrăm pe linie dreaptă, pe ultima sută de metri spre marea sărbătoare a creștinătății: Învierea și Paștile. Urmează Paștele pentru toată lumea și asta înseamnă pregătire în mod special. Toate acestea cu obiceiuri și tradiții, cu bucate deosebite și mâncăruri tradiționale. Tradiţia este tradiţie şi ea trebuie respectată cu sfinţenie în casa românului. Dacă de Crăciun în nici o casă nu lipseşte bradul şi cozonacul, tot aşa , de Paşti, la loc de cinste pe masă tronează ouăle roşii, pasca şi drobul. Dar, orice gospodină ştie că prepararea unui drob reuşit presupune multă muncă şi pricepere. Şi toate necesită timp în aceste zile când toată lumea aleargă după cumpărături sau cadouri.

Pentru a veni în întâmpinarea si ajutorul gospodinelor, S.C. Mona Lisa din Reșița, a trecut la fabricarea drobului, dar în mod tradiţional, ca acasă. Chiar dacă se produc cantități în sistem industrial – fiindcă cererea este foarte mare – tocmai datorită gustului delicios, tradiţiile şi reţetele sunt respectate cu stricteţe: de la fierberea ingredientelor drobului şi până la frământat şi coacere, totul se face manual. Mai puțin tocatul. Totul în cele mai stricte reguli de igienă şi curăţenie.

Şi fiindcă sunt foarte mulţi români care nu mănâncă drobul din carne de miel sau oaie, Mona Lisa prepară drobul din carne de porc. Acesta este la fel de gustos şi mai ales, este agreat de toată lumea fiindcă conţine elementul principal al drobului: ierburile aromatice şi verdeţurile de primăvară: ceapa verde, cimbru, usturoi, pătrunjel şi……secretul bucătarului alături de dragostea de a face un lucru bun.

Fiindcă toți suntem în febra pregătirilor și toată lumea are de umblat și de alergat, azi m-am gândit să vă scot din încurcătură cu ceva rapid si practic, la un produs ce ne scoate rapid din orice problemă: vă propun un platou rece, un aperitiv extrem de gustos și aromat, folosind mezeluri și preparate aflate la vânzare în rafturile și vitrinele magazinelelor Mona Lisa, a minimarketurilor Mona Lisa. Sunt preparate gustoase, aspectuoase, sănătoase, făcute în fabrica proprie și nu conțin conservanți. Iar pe locul întâi tronează măria sa – drobul.

Deci, mergem la Mona Lisa și procedați exact cum am făcut eu: m-am uitat în vitrină și am ales ce am vrut eu. După ce ne-am hotărât ce punem pe platou, pornim să aranjam platoul după gustul vostru. Ajutor de nădejde ne-a fost de această dată Ildiko – asistent șef în bucatarie încropită acolo pe moment. În 10 minute totul a fost gata și unde mai pui că ce am pregătit noi acolo, ajunge la maxim 20- 25 de lei.

Eu pun un rând din fiecare mezel si brânzet suprapus puțin și după aceasta, adaug legume colorate și măsline.
Se poate orna cu măsline, roșii, felii de castravete, morcov dat pe răzătoare sau ascuțitoarea de legume, în fine, după răbdare și imaginație.

Comentarii

comentarii