VIDEO Oraşul Bocşa s-a înfrăţit cu localitatea Petrovac na Mlavi din Serbia

_IMG0640Într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Bocşa s-a aprobat în unanimitate această înfrăţire, care îşi propune o colaborare culturală, economică şi sportivă pe de o parte, dar în acelaşi timp găsirea de proiecte comune cu finanţare europeană, benefice celor două localităţi. La ceremonia oficială au participat reprezentanţi ai Prefecturii Caraş-Severin şi ai Consiliului Judeţean. Primarul oraşului Bocşa, Eugen Cismăneanţu.
Radisa Dragoevic, primarul comunei Petrovac na Mlavi, care cuprinde, pe lângă oraşul cu acelaşi nume, alte 40 de localităţi din preajmă.
La ceremonia de astăzi a participat şi o delegaţie a unui alt oraş înfrăţit cu Bocşa încă din 1990, La Velette du Var. Viceprimarul acestei localităţi, Jaques Couture, a declarat: „Prietenii prietenilor mei sunt şi prietenii mei”.
Din delegaţia franceză au mai făcut parte doamnele Carmen Semeneu şi Marie Jean Pujol, reprezentanţi ai primăriei oraşului La Valette du Var.

Au fost prezenţi de asemenea, la manifestarea desfăşurată la Primăria oraşului Bocşa, consulul Serbiei la Timişoara Vesna Kalinovici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin Ilie Iova, şi Florenţa Albu, şeful Serviciului Integrare Europeană din partea Prefecturii. Directorul Direcţiei de Cultură a judeţului Caraş Severin Liubiţa Raichici, considerată naşa acestei asocieri dintre primăriile din Bocşa şi Petrovac na Mlavi, a afirmat că sunt pregătite şi sunt în fază avansată alte înfrăţiri între localităţi din Caraş-Severin şi din Serbia, înfrăţiri care vor prinde contur până la sfârşitul acestui an.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments