VIDEO Pădurarul prins la braconaj de cerb, își va pierde locul de muncă si trebuie să plătească 6000 de euro

Direcţia Silvică a Județului Caraș Severin a fost sesizată de către organizaţia WWF România cu privire la faptul că ,,a avut loc un posibil caz de braconaj la cerb pe raza Fondului cinegetic 15 din zona Poiana Mărului din cadrul Ocolului Silvic Oţelu Roşu. În acest sens, ONG-ul a pus la dispoziţia DS, o înregistrare video.
Iată ce spune inginerul silvic Dan Câmpan, purtătorul de cuvânt al DS Caraș Severin, despre această problemă: ,,Din păcate, pe înregistrare a fost identificat şi un angajat al nostru, mai exact, al Ocolului Silvic Oţelu Roşu, în persoana pădurarului Leahu Cătălin. Acesta a fost convocat astăzi la Consiliul de disciplină al Direcţiei Silvice Caraş-Severin pentru stabilirea răspunderii disciplinare- mai precis, pentru verificarea încălcării atribuţiilor de serviciu, iar în cazul în care se dovedeşte a fi vinovat, urmează să fie luate măsurile disciplinare cele mai drastice, mergând probabil până la desfacerea contractului individual de muncă”.

Inginerul Câmpanu mai spune că: ,,De asemenea, precizăm faptul că în dată de 6 octombrie, a fost trimisă la Parchet plângerea penală pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj sau complicitate la braconaj, plângerea fiind înaintată Parchetului de pe lângă judecătoria Caransebeş împreună cu mijloacele de probă, mai precis înregistrarea depusă de WWF România. Pagubă a fost stabilită conform legii 407/2006 reprezentat echivalentul în lei a sumei de 6000 euro. La aceasta se adaugă alți aproximativ 500 de euro – bani reprezentând contravaloarea cărnii animalului respectiv”.

Deci, o partidă de vânătoare îi poate costa foarte mulți pe unii.

Comentarii

comentarii