VIDEO Pagube foarte mari in urma unui foc devastator la Anina din cauza unui cos de fum

Pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Oravița au fost alertați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Anina. Când au ajuns echipajele de pompieri la locul evenimentului, incendiul cuprinsese tot acoperișul unei case și se propagase și la locuința învecinată, fiind observat și anunțat târziu de către proprietari.

Zece pompieri militari, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială operativă, împreună cu opt membri de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Anina au luptat cu flăcările aproximativ 5 ore pentru localizarea și stingerea incendiului înainte ca acesta să distrugă și cea de-a doua locuință afectată sau celelalte imobile vecine.

În cazul imobilului de la care a izbucnit incendiul, a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 280 mp și au fost distruse bunurile din 4 încăperi, un autoturism și o anexă. La cel de-al doilea imobil, pagubele au fost limitate la aproximativ 20 mp din acoperișul locuinței și 15 mp din acoperișul terasei.
La locul evenimentului a intervenit și echipajul SMURD de la Garda de Intervenție Bozovici, care le-a acordat primul ajutor și a monitorizat starea celor doi proprietari care au suferit atacuri de panică. Aceștia au refuzat transportul la spital.

Având în vedere că incendiul a fost provocat de un coș de fum necurățat, în scopul prevenirii acestor evenimente care pun în pericol viața și bunurile cetățenilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin vă recomandă respectarea unor măsuri minime de apărare împotriva acestui tip de incendiu:

– asigurați verificarea și curățarea sobelor, canalelor şi coşurilor de evacuare a fumului de către personal specializat, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere. Curățați coșurile de funingine și zugrăviți-le pentru a observa şi repara rapid eventualele fisuri apărute
– evitaţi utilizarea coşurilor de evacuare a fumului/gazelor cu burlane şi coturi metalice neizolate termic, montate în apropierea şi pe pereţii combustibili.

Comentarii

comentarii