VIDEO Patriarhia cere MAI MULŢI BANI de la stat pentru Catedrala Mânturii Neamului. Sunteți de acord?

catedrala neamuluiÎn timp ce Papa Francisc militează pentru o biserică pentru săraci, Patriarhia Română cere bani de la toată lumea pentru finalizarea Catedralei Neamului. Vorbim de un edificiu care va avea 125 de metri înălţime şi va eclipsa Casa Poporului construită de Ceauşescu.

Seful Bisericii Ortodoxe din Cipru, o institutie extrem de influenta, a declarat miercuri ca e gata sa puna averea considerabila a institutiei la dispozitia statului pentru a ajuta la iesirea din criza. Chrysostomos al II-lea i-a propus presedintelui tarii ca Biserica Ortodoxa sa-si ipotecheze bunurile pentru a cumpara obligatiuni ale statului, transmite AFP.
În 2010, Patriarhia a demarat lucrările de construcţie a celui mai mare lăcaş de cult din România. Până în acest moment, proiectul a fost realizat în proporţie de 50%.
În cei doi ani de când au început lucrările de construcţie, Patriarhia a investit aproximativ 50 de milioane de euro. Autorităţile locale şi centrale au sprijinit biserica, anul trecut, cu aproape opt milioane şi jumătate de euro. Mai mult de jumătate din această sumă, peste 4,2 milioane de euro, a fost alocată de Guvern. Primăria Generală a contribuit şi ea cu 2 milioane de euro. Însă fondurile colectate nu sunt suficiente.
„Avand in vedere faptul ca suntem intr-o perioadă de criza economica, donatiile de la credinciosii si clericii din romania si din strainatate nu mai sunt la nivelul celor din anul 2011. Atat autoritatile centrale, cat si cele locale trebuie sa sustina financiar construirea catedralei mantuirii neamului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.
Părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte această construcţie.
Pentru a duce la bun-sfârşit Catedrala Neamului, Patriarhia Română estimează că ar mai fi nevoie de cel puţin 50 de milioane de euro.
Sunteți de acord ca statul să dea mai mulți bani pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului?

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Comentarii

comentarii

9 comentarii la „VIDEO Patriarhia cere MAI MULŢI BANI de la stat pentru Catedrala Mânturii Neamului. Sunteți de acord?

 • 24 martie 2013 la 14:07
  Permalink

  mai lasati bisericile in pace si bagati bani in infrastructura,biserici sunt ca ciupercile dupa ploaie pe cand autostrazile doar suspendate

 • 22 martie 2013 la 11:47
  Permalink

  Si înca o treaba, adaus la primul meu comentariu:

  daca românul n-ar fi asa de bou si nu s-ar mai duce toata ziua la biserica sa LINGA MOASTE, sa duca plocoane si sa bage bani de buna voie în buzunarul popilor, biserica n-ar mai avea astfel de putere sa vina cu astfel de pretentii dar atîta timp cît mii de români baga milioane în buzunarul acestor impostori si îi finanteaza de buna voie pt niste ABERATII nedovedite, pt. un PLACEBO PSIHIC ce se numeste religie si credinta, nu se va schimba nimic si va fi tot mai rau.
  Viata si destinul, îl faci tu cu mîna ta si nu fantezia inexistenta numita Dumnezeu.

 • 21 martie 2013 la 13:14
  Permalink

  Sincer sa fiu, nu stiu cînd se va termina cu aruncatul de bani, banii impozabilului, pt. niste aberatii cu nonsens. ^Din 1989 pîna acum, s-au construit în România peste 4000 de biserici, banii impozabilului se arunca pe fereastra, în timp ce copii trebuie sa învete în scoli insalubre, iarna fara încalzire, sistemul sanitar e un dezastru, oamenii intra sanatosi în spital si ies în sicriu, popii din România umbla cu Bentley în timp ce copii în orfelinate n-au ce mînca. Oare chiar a înebunit natia româna?

 • 21 martie 2013 la 12:30
  Permalink

  Cum sa ne mearga bine cand facem lucruri inutile si fara de folos… ??? Cati romani nu mor de foame in fiecare zi, dar scumpii nostri episcopi si ce-or mai fi, circula in limuzine de zeci de mii de euro??? Construiesc o catedrala de zeci de milioane de euro, pentru ce? ca sa mearga lumea sa se roage acolo? Sa mai dea bani si acolo? Nu te poti ruga acasa daca tot vrei s-o faci? Sau la biserica din spatele blocului? Degeaba sunt cativa dintre noi, dintre romani, ajunsi in state si lucreaza la te miri ce firme si ii poti numi oameni destepti, ca majoritatea, tot prosti suntem, pentru ca acceptam asa prostii… Pacat, cu banii aia, ar fi putut repara cateva drumuri, ar fi construit cateva case, cat de simple pentru familiile nevoiase, dar nu… trebuie sa dam dovada ca suntem prosti la superlativ… Si se mai intreaba, de ce pleaca tineretul din tara?

 • 21 martie 2013 la 12:30
  Permalink

  biserica din cipru doneaza toti banii sa scoata tara din criza ai nostri popi nu se mai satura

 • 21 martie 2013 la 12:29
  Permalink

  TARA MOARE DE FOAME ,SI EI TREBUIA SA FACA ASA O INVESTITIE ?

 • 21 martie 2013 la 12:29
  Permalink

  sa si-o bage undeva catedrala mantuirii ..si sa se tot duca… popii sunt ca trantorii – toata ziua zumzaie si nu produc nimic, ba din contra primesc pomana din munca altora…!!

 • 21 martie 2013 la 12:28
  Permalink

  „Cum sa ne mearga bine cand facem lucruri inutile si fara de folos… ??? Cati romani nu mor de foame in fiecare zi, dar scumpii nostri episcopi si ce-or mai fi, circula in limuzine de zeci de mii de euro??? Construiesc o catedrala de zeci de milioane de euro, pentru ce? ca sa mearga lumea sa se roage acolo? Sa mai dea bani si acolo? Nu te poti ruga acasa daca tot vrei s-o faci? Sau la biserica din spatele blocului? Degeaba sunt cativa dintre noi, dintre romani, ajunsi in state si lucreaza la te miri ce firme si ii poti numi oameni destepti, ca majoritatea, tot prosti suntem, pentru ca acceptam asa prostii… Pacat, cu banii aia, ar fi putut repara cateva drumuri, ar fi construit cateva case, cat de simple pentru familiile nevoiase, dar nu… trebuie sa dam dovada ca suntem prosti la superlativ… Si se mai intreaba, de ce pleaca tineretul din tara?”

 • 21 martie 2013 la 11:01
  Permalink

  Orice leu pe care-l aspira Biserica Ortodoxa de la Stat inseamna mai putine paturi in spital, mai putini politisti, mai putini ingineri. Am ajuns sa cumpar lumanarile de la supermarket cu bon fiscal mai ieftine decat in biserica, care dupa cum stiti este si scutita de taxe.

Comentariile sunt închise.