ActualitateAdministratieUtilitare

VIDEO Ploaie torentiala de martie aseară la Resita

Ploaie martie (17)În sfârșit natura a ascultat de rugile bănățenilor de a le da ploaie din cer. Numai că rugile au fost făcute vara trecută – pe secetă, iar răspunsul a sosit în acest an, la început de primăvară.

Aseară, în jurul orei 18, la Reșița se înregistrau în jur de 15 de grade. Dinspre nord, cerul s-a înnorat treptat și dintr-o dată, peste oraș s-au abătut rafale de ploaie aşa de puternice încât canalizarea oraşului nu a mai făcut faţă. Temperatura a scăzut cu aproximativ 10 grade în jumătate de oră.

Norii și-au dat drumul și în câteva minute, ploaie curgea la propriu din cer. Nu a plouat mai mult de jumătate de oră, dar cantitatea de apă căzută a depășit zeci de litri pe metru pătrat.

În cartierul Lunca Bârzavei, canalele nu au mai putut prelua întreaga cantitate de apă iar străzile și intersecțiile s-au umplut transformându-se în adevărate canale venețiene.

Din fericire, fiindcă ploaia a trecut mai departe spre Muntele Semenic, apa s-a retras fiind preluată de canalele de scurgere și nu au fost înregistrate pagube materiale.

Oamenii spun că a fost potop și că nu au mai văzut așa ploaie deasă în luna lui martie.

Mare parte din imagini si fotografii ne-au fost puse la dispozitie de către unul dintre cititorii noștrii fideli, prietenul Nick.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Ploaie torentiala de martie aseară la Resita

  • Iata,in sfarsit,ca rugile fierbinti ale resitenilor din Govandar au fost auzite si,una din ele a fost indeplinita de Doamne-Doamne si avem prima ploaie de primavara mai sanatoasa,care vine sa spele „materialul antiderapant’ aruncat asta iarna (adica pamant galben amestecat cu nisip).De asemenea,polaia asta cinstita,care nu cade cu aprobarea nici unei institutii administrative locale,judetene sau nationale,pune in evidenta calitatea lucrarilor de asfaltare de anul trecut,lucrarti pentru care unele firme au bagat in buzunare bani grei din bugetul orasului,facand ca acum,sa avem placerea sa ne simtim,a pietoni si soferi,cam asa cum se simt venetienii cand fluxul ridica apele adriaticei si inunda strazile venetiei…Acum,daca tinem cont de faptul ca apele acestei ploi minunate si romantice,spala pamantul si nisipul „antiderapant” si le depune in canalele orasului,va dati seama ce bucurie ne va astepta la vara,cand vor veni ploile torentiale,cu mult mai multi litri pe metru patrat..Canalele vor da pe dinfara si sa vezi ce frumos ne vom racori la picioare,la motoarele masinilor…Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!

Comentariile sunt închise.