VIDEO Polițiștii cărășeni au jucat fotbal cu cei mici: Sport şi „Speranţă” de Ziua Copilului

DSC06956Poliţiştii au fost prezenţi la turneul de minifotbal organizat de Centrul de Plasament “Speranţa” Reşiţa, turneu ce a devenit tradiţie în judeţul nostru, sportul fiind o activitate preferată şi agreată de copiii din centrele de plasament.
În data de 29 mai a.c., a avut loc turneul de minifotbal ce s-a desfăşurat sub egida “A fi sportiv nu înseamnă a practica doar un sport, a fi sportiv înseamnă a avea o viaţă sănătoasă: fizic, psihic şi spiritual!”
Ziua Internaţională a Copilului dedicată siguranţei acestuia

Ziua de 1 Iunie este un bun prilej pentru poliţişti de a fi alături de copiii din unităţile de învăţământ din judeţul Caraş-Severin pentru a le demonstra că oamenii în uniformă sunt prietenii lor, dar şi pentru a le da câteva sfaturi în ceea ce privenţe prevenirea delincvenţei juvenile.

Activităţile dedicate acestei importante zile a copilăriei au debutat în staţiunea Băile Herculane în cursul zilei de 28 mai a.c., când poliţiştii de la Poliţia Staţiunii Băile Herculane în parteneriat cu reprezentanţii Şcolii Gimnaziale de la Liceul Hercules au desfăşurat o „acţiune specială” ajutaţi fiind de echipajele de patrulă şcolară. Astfel la începerea şi la sfărşitul orelor de curs, elevii claselor I-IV, au traversat strada în siguranţă întrucât colegii lor din patrulele şcolare i-au supravegheat îndeaproape.

Alte câteva zeci de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din cartierul Celnic din Anina, au beneficiat de prezenţa poliţiştilor.
Elevilor din clasele V-VI le-au fost prezentate riscurile comiterii unei fapte penale sau chiar ale unor jocuri nevinovate.Poliţiştii le-au oferit şi câteva sfaturi de care copiii ar trebui să ţină cont pentru a nu deveni ţinta unor infractori.
Cum traversăm corect şi cum ne alegem locul de joacă au reprezentat alte subiecte abordate de poliţişti în cadrul întâlnirii.
Competiţia a debutat cu un meci demonstrativ între echipa reprezentanţilor Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Caraş-Severin şi poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, cei din urmă fiind învinşi într-o competiţie acerbă.

La miniturneul de fotbal au participat 15 echipe formate din copii din centrele de plasament din întreg judeţul, care au demonstrat fair-play în meciurile pentru marea cupă şi au fost încurajaţi de majorete.
La activitate a fost prezent şi ofiţerul de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii care a împărţit materiale cu caracter preventiv copiilor prezenţi.

Comentarii

comentarii