VIDEO Politistul Adi Nica da pe față ,,Nemernicia unui sistem bolnav” – Lansare de carte cu grade

Poliţistul reşiţean Adrian Nica a ieşit la pensie şi a ales să sărbătorească acest moment într-un mod inedit, prin lansarea unei cărţi a cărui autor este şi care poartă titlul „Nemernicia unui sistem bolnav”.
„Sunt, de fapt, două evenimente, şi anume, ieşirea mea din sistem şi lansarea unei cărţi la care muncesc de circa trei ani. Cartea face retrospectiva a două decenii şi jumătate în slujba Poliţiei, în slujba cetăţeanului. E o carte uşor de citit, care cuprinde aspecte ale vieţii de poliţist, sunt anumite portrete de poliţişti, dar şi de hoţi şi multe adevăruri care nu s-au spus până acum. Un adevăr derivă chiar de la titlul acestei cărţi – Nemernicia unui sistem bolnav– pentru că, într-adevăr, sistemul e bolnav, Ministerul de Interne e bolnav. Pentru tratarea lui e nevoie de foarte multe. Dar, tot în poliţie am avut şi cele mai frumoase momente trăite şi cele mai mari realizări”, a declarat autorul cărţii, Adrian Nica.

Alături de autor s-au aflat, colegi, foşti colegi, prieteni, printre care, Vasile Bucuci, fost lider al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Hunedoara, precum şi Traian Berbeceanu, fost comisar-şef al BCCO Alba Iulia. După cum a precizat Vasile Bucuci, toţi miniştri M.A.I., din 1996, până în prezent, au fost numiţi politic.

„În fruntea unui minister, cum este cel de Interne, nu au ce căuta miniştri politici. În plus, în fruntea ministerului trebuie să stea un om timp de patru ani, cât ţine guvernarea, şi nu să fie schimbaţi miniştri la câteva luni, aşa cum s-a întâmplat de atâtea ori, pentru că nu reuşim să facem treabă bună”, a afirmat fostul lider de sindicat.

Vindecarea acestui sistem se poate face doar din interior, a precizat, la rândul său, Traian Berbeceanu. În opinia sa, pentru aceasta, fiecare poliţist trebuie să aibă conduita potrivită, să nu accepte compromisuri şi să îşi facă datoria de poliţist aşa cum se cuvine.

„Sunt emoţionat să particip la acest eveniment, care este, de fapt, o dublă sărbătoare: trecerea în rezervă a colegului nostru, care a ales să sărbătorească momentul prin lansarea unei cărţi, care nu este un roman poliţist, ci este o carte cu poliţişti şi despre poliţişti. Atunci când te pensionezi, în poliţie, te desparţi de serviciu, dar nu te desparţi de profesie. În ceea ce priveşte titlul cărţii, pot spune că eu am simţit pe pielea mea, într-o mare măsură, nemernicia acestui sistem. Noi, însă, fie că suntem activi, fie că trecem în rezervă, avem datoria să nu ne îmbolnăvim şi, mai mult decât atât, să încercăm să îl vindecăm”, a subliniat Traian Berbeceanu.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments