VIDEO Polițitii cărășeni au protestat de ziua lor în fața sediului IJP Caras Severin

Aproximativ 50 de polițiști – membrii ai ,,Sindicatului polițiștilor din Banat” au protestat, sâmbătă în faţa sediului IJP Caraș Severin solicitând „o salarizare corectă”.
Supărați de noua lege a salarizări, polițiștii polițiștii din tot județul au protestat chiar în ziua de sâmbătă, de Ziua Poliţiei Române. Protestatarii sunt nemulţumiţi de nivelul de salarizare comparativ cu alte sectoare bugetare.

Poliţiştii au început să se adune în parcarea din faţa sediului municipal al IJP încă de la ora 9:00, iar acţiunea de protest a durat până în jurul orei 12.

,,Avand in vedere ca protestam chiar de Ziua Politiei, Legea nu se aplica la fel pentru toti bugetarii mla fel, salariul minim pe economie nu se aplica pentru toata lumea la fel. Nu ne uitam in gradina altor bugetari, dar meseria de politist este grea, stim actoivitatile nostre, ne stim fisa postului, dar problemele cu care se confrunta un politist zi de zi, sunt majore. Ne cerem doar drepturile” spune liderul Sindicatului Polițiștilor din Banat și vicelider la nivel national al Sindicatului FedLex.

Proteste au loc și în Bucuresti în fața sediului MAI. La nivel național, poliţiştii solicită majorarea salariilor funcţiei de bază cu 20% şi calcularea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, pentru condiţii grele, pentru sâmbete, duminici şi sărbători legale lucrate) la salariul funcţiei de bază, de la 1 aprilie 2017.

Potrivit comunicatului citat, în cadrul aceleiaşi ordonanţe, liderii de sindicat consideră că trebuie să se regăsească şi plata asigurării serviciului de intervenţie prin chemări de la domiciliu, cu 40% din salariul de funcţie, la fel ca în cazul medicilor.

Comentarii

comentarii