VIDEO Poveste cu apa, canalizare, rachete și iz politic la Brebu în Caraş Severin

Ne-a sunat la redacție dl. Emil Mișa din Brebu, de la numărul 135. Domnia sa era foarte revoltat din cauza unor nedreptăți suferite. Mai exact, Emil Mișa îl acuză pe primarul de la Brebu, Viorel Roșca, de faptul că intenționat îl lasă fără apa și canalizare.

[youtube id=”aaDDzcmqyRM”]

Cum stau lucrurile de fapt? Printr-un program cu bani europeni, la Brebu a fost introdusă apa la robinete și instalația de canalizare. Toată lumea s-a bucurat și după ce lucrarea principală a fost gata, adică magistrala pe fiecare stradă montată, s-a trecut la branșarea individuală a fiecărei gospodării. Numai că, în momentul în care s-a ajuns la această etapă, meseriașii care făceau lucrările de instalare – angajații de la o cu totul altă firmă decât cei care au realizat montarea țevilor principale, au realizat că în mai multe părți, țevile de canalizare erau turtite din cauza faptului că nu s-a lucrat așa cum trebuie. Mai exact: s-au săpat mai multe șanțuri peste drumuri, au fost postate țevile de apă și canalizare, după care au fost astupate cu piatră concasată și material de umplutură, s-a tasat drumul și s-a turnat asfalt. Numai că, s-a omis un amănunt: executantul a uitat, sau nu a vrut să pună și nisipul aferent în șanț, peste conducte, cel care ar fi protejat conducta de fapt. Piatra a apăsat direct pe țeava care s-a turtit – și iacă așa la Brebu s-a înregistrat și prima avarie la o instalație care nici măcar nu a funcționat vreo dată.

Familia Mișa s-a văzut pusă în fața unei crude realități: fie face baie ,,la troacă” exact ca acum 100 de ani, fie merge să facă baie la vecini fiindcă nu are unde da drumul la apa folosită. Nu mai punem în calcul menajul și toaleta.

Așa cum este firesc, omul a apelat la dom” primar, i-a explicat situația, dar răspunsul a fost unul năucitor: ,,Nu ştiu, te descurci, nu am ce-ţi face, eu nu pot sparge asfaltul că este făcut cu bani europeni şi n-am voie. Mă bagă ăştia la puşcărie”.
D-l Mişa însă spune altceva: ,,I-am spus: păi îl sparg eu! Mi-a răspuns că nu am voie, că distrug bunul statului. L-aş fi crezut pe primar, dar cum se face că la un alt vecin care a fost într-o situaţie similară cu a mea, la câteva case mai în sus pe aceeaşi stradă, s-a putut face reparaţia iar la mine nu? Vă spun eu cum stă treaba: Aici este cu totul şi cu totul altă poveste; soţia mea a fost contracandidata d-lui Roşca la alegerile pentru primar de două ori. În plus, eu sunt preşedintele PSD Brebu. D-l Roşca, a migrat de la PDL la PSD şi acuma vrea şi funcţia de preşedinte. Aici este toată hiba, de aici sunt aceste contre. Chestii politice, nu rachete şi apă de ploaie”.

La rândul său, primarul de la Brebu, fost PDL actual PSD, Viorel Roşca, spune că: ,,Da de unde, nu este nimic personal. I-am spus d-lui Mişa că nu pot face nimic până nu aduc o firmă specială care dă găuri cu racheta. Adică, au un dispozitiv special cu care se dau găuri pe sub drum. La celălalt vecin, am avut racheta la îndemână, acum durează până aduc alta.”

Numai că, de atunci a trecut cam vreo lună de zile iar racheta se mişcă cu viteza melcului la Brebu. ,,M-a pus să mai sap o groapă de aproape 2 m în faţa casei, au venit ploile, s-a umplut cu apă iar acum îmi intră în pivniţă. Eu vreau apă în casă, dar la robinet, nu în pivniţă, prin pereţi” mai spune Emil Mişa.

Comentarii

comentarii