Actualitate

VIDEO Prăjiturile copilăriei în cea mai veche expoziție și cea mai veche cofetărie din Reșița

De peste 25 de ani, prajiturile sunt la Resita, vedetele zilei de 8 Martie. În fiecare an, cea mai veche cofetarie din oraș, cofetăria Mihandra, găzduiește an de an o expozitie tematică de delicatese dulci pregatite, dupa retete vechi si noi, special pentru doamne si domnisoare. De menționat că această cofetărie, este unica din oraș care funcționează cu aceeași destinațe și în aceeași locație de aproape 40 de ani de când a fost construit Complexul Tineretului, devenit apoi ,,Jiul” și actualul Victoria. Mai sunt cofetării vechi în oraș, dar din păcate, de-a lungul timpului, acestea au funcționat ca și restaurante sau magazine și mai apoi au revenit la statutul de cofetărie. Exemple ar fi cofetăriile de la Muncitoresc și cea din Lunca Pomostului

[youtube id=”pS4lJJ2GaG0″]

Puisori, pinguini, arici, pere și banane cu crema de vanilie si imbracate in fondant, arici din ciocolată, savarine, amandine, eclere sau negrese. Niciuna dintre prajiturile cu cremă fiartă și la modă inainte de 1989, nu a lipsit de la expozitia dulce de 8 Martie, organizata la Resita de Cofetăria Mihandra.

Toate aceste minunății și bunătăți, sunt făcute de una dintre cele mai vechi și experimentate ,,cofetărese” din Reșița, Anca Gaiță – maestru cofetar de ani mulți. Majoritatea prăjiturilor sunt făcute după rețete vechi, de pe vremea TAPL-ului, din imgrediente naturale majoritatea. printre materiile de bază, la loc de frunte sunt cacaoa olandeză, păstăile de vanilie, făina de patiserie, margarina, untul și ouăle proaspete.

Preturile, majoritatea făcute manual și prezentate in expozitie, au preț promotional, de la 3-4 lei o bucata, pana la cateva zeci de lei, un tort de câteva kilograme.

Comentarii

comentarii