VIDEO Prefectura Caras Severin pichetata de sindicalistii Cartel Alfa

Câteva zeci de membri ai CNS Cartel Alfa din Caraș-Severin au pichetat astăzi sediul instituției Prefectului. Nemulțumirile sindicaliștilor sunt legate de intenția Guvernului de a trece sarcina fiscală legată de muncă de la angajator la salariat, în totalitate, de la 1 ianuarie 2018.

Protestul care a avut loc în această după-amiază în fața Palatului Administrativ din Reșita, a făcut parte din calendarul de acțiuni de protest a confederației sindicale Cartel Alfa. Câteva zeci de sindicaliști au pichetat sediul Instituției Prefectului Judeţul Caraş-Severin ca urmare a deciziei Guvernului de a transfera taxele sociale, de la angajator, către angajat. Conform sindicaliștilor măsura va avea următoarele efecte negative: scăderea veniturilor nete din muncă, eliminarea răspunderii sociale a angajatorilor, desființarea fondului de şomaj şi scăderea sustenabilităţii sistemului de pensii. Tot cu acest prilej, sindicaliștii au cerut şi modificarea Legii 62/2011, pentru deblocarea negocierii şi încheierea Contractelor colective de muncă.

Liderii Cartel Alfa Caraş-Severin au înmânat reprezentantului Guvernului în teritoriu o scrisoare de protest care a cuprins modul în care vor fi afectați salariații dacă aceste măsuri vor intra în vigoare. Pe data de 4 octombrie, de la ora 11:00, la Bucureşti va fi organizat un miting de protest mult mai amplu.

Comentarii

comentarii