VIDEO Premieră: în Caraș Severin, s-a inventat o nouă metodă de poziționat stâlpi

Nici nu ști dacă să râzi sau să te miri ca un oarecare personaj în fața unei porți noi.
De ce spunem asta? Simplu! Fiindcă am văzut cu ochii noștrii apoi am filmat – că altfel nu ne credeați doar din vorbe. Este probabil cel mai nou fel sau mod, de a poziționa stâlpii de curent din România și probabil că este și o premieră mondială. Mai exact, în Caraș Severin, stâlpii nu se mai ,,plantează” adică nu se mai îngroapă cu un capăt în pământ, ci, se proptesc. Cât ar părea de ilar acest lucru, el totuși există. Se practică și nu vorbim de un stâlp sau doi, ci, de vreo cel puțin 50 – 60 de stâlpi de pe marginea drumului județean 572, drum ce leagă comunele Berzovia de comuna Vermeș.

[youtube id=” ERpUnTjfGlI”]

În urmă cu doi ani, între Berzovia și cantonul silvic din marginea pădurii Iersig, a fost o furtună, o vijelie sau tornadă – fiindcă nimeni nu știe exact ce s-a întâmplat acolo. Cert este că atunci, toți stâlpii de curent au fost smulși sau trântiți la pământ.

Între timp, stâlpii au fost repuși ,,în picioare” , dar în cel mai original mod cu putință. În loc să fie îngropați în pământ, stâlpii au fost ….proptiți cu pari și furci. Nu-i pasă nimănui că acest lucru este un real pericol pentru cei ce trec pe acest drum destul de circulat și că probabil este încălcată legislația privind siguranța și protecția cetățenilor.
Mai departe…fără cuvinte.

Comentarii

comentarii