Actualitate

VIDEO Preturi nemodificate la Zoo Resita

Prețul biletelor de intrare la Grădina Zoologică ”prof. Ion Crișan” din Reșița rămân aceleași și în 2017. Proiectul de modificare a prețului biletelor de intrare la Grădina Zoologică propus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local nu a trecut de votul consilierilor.
”Este un proiect care trebuia introdus cu celelalte proiecte, in decembrie și dintr-o eroare nu a fost introdus. Iată că l-am introdus astăzi cu modificări, zic eu rezonabile și bineânțeles că am cerut o creștere de la 4 la 7 lei pentru adulți si de la 2,5 lei la 4 lei pentru copii”, a spus primarul Ioan Popa.

Edilul a justificat această propunere de modificare printr-o comparație cu alte parcuri zoologice din țară, similare celei din Reșița unde prețurile sunt mai mari decât la noi, precum în Târgu Mureș, Brașov, București unde prețurile sunt între 13-15 lei pentru adulți și 7-10 lei pentru copii.

Deși au existat voci ale consilierilor locali PSD care au venit cu ideea ca prețurile să scadă sau chiar să devină gratuită intrarea la Grădina Zoologice ”prof. Ion Crișan” din Reșița nu s-a luat nicio decizie în acest sens, parcul cu animale fiind subvenționat în totalitate de Primărie
”Este mult sub prețurile din piață. Nu s-a dorit acest lucru. Ea va continua să fie subvenționată de Primărie, deci, în principiu, tot de cetățenii Reșiței. M-aș bucura să vină mai multă lume la Grădina Zoologică și atunci susținem activitatea de acolo pentru că, la un moment dat, nu știu dacă Primăria va putea susține și grădina zoologică și bazinul de înot și teatre și ale activități culturale dacă nu există o frecvență a publicului”, a mai spus Popa.

Grădina zoologică din Reșița se află pe locul 3 în țară cu 49 de specii de animale deținute.
O primă măsură pe care administrația locală a luat-o pentru a atrage tot mai mulți vizitatori spre acest loc de destindere din urbe, a constat în achiziționarea a 4 panouri informative care vor fi amplasate la intrarea în oraș.

Comentarii

comentarii