VIDEO Prietenii Muntilor – de la marcaje turistice si pana la viata pe schiuri

Asociaţia Prietenii Munţilor Caraş-Severin împlineşte, anul acesta, 4 decenii de activitate. Din 1977, asociaţia desfăşoară, an de an, pe Muntele Semenic, activităţi de promovare a sporturilor de iarnă, deschidere şi întreţinere de trasee turistice dar şi activităţi de educare a tinerilor în spiritul practicării unui turism civilizat.

Aventura Prietenilor Munţilor pe Semenic a început în 1977. Pe atunci, asociaţia funcţiona după modelul vechii şcoli austriece de schi de pe Muntele Semenic. În prezent, asociaţia are în jur de 200 de membri şi o activitate mult mai complexă.

În perioada ianuarie-februarie, asociaţia a organizat ediţia a 32-a a Cupei Prietenii Munţilor la schi iar la acest sfârşit de săptămâna are loc Cupa Veteranilor, pe Muntele Semenic.
Ajunsă la cea de-a 32-a ediţie, competiţia este organizată de Asociaţia „Prietenii Munţilor” şi se adresează tuturor copiilor şi tinerilor pasionaţi de sporturile de iarnă.

Primele două etape ale ediţiei de anul acesta a Cupei „Prietenii Munţilor” s-au desfăşurat imediat dupa sarbatori si in timpul vacantei şi au adus, pe pârtiile Goznuţa şi Crucea cu Brazi de pe Muntele Semenic, zeci de copii şi tineri cu vârste între 3 şi 21 de ani. Concursul are in total 6 etape şi s-a încheiat la finalul lunii februarie.
Multumiri lui Dan pentru ajutor. Foto si video Dan Campan

Comentarii

comentarii