VIDEO Prima îtâlnire a evanghelicilor luterani din Banat a avut loc la Resita

Împlinirea a 500 de ani de la Reforma protestantă a fost marcată, la Reșița, prin organizarea primei întâlniri a evanghelicilor luterani din Banat. În curtea Bisericii Evanghelice a avut loc un concert de promenadă susţinut de fanfara ”Harmonie” din Bistriţa.
A urmat, apoi, un serviciu religios festiv dedicat celor 500 de ani de reformă protestantă şi cu prilejul primei întâlniri a evanghelicilor luterani din Banat. Ca oaspeţi de onoare au fost invitaţi Reinhart Guib, Episcopul Bisericii Evanghelice din România, protopopi, preoţi din Germania, Austria şi România, precum şi Corul de cameră ”Hugo Wolf” din Maribor – Slovenia.

Cu acest prilej, în curtea Bisericii Evanghelice – CA a fost plantat şi un măr, un proiect al sărbătorii reformei protestante, intitulat ”12 meri pentru un cuvânt clar”. Plantarea simbolică a unui măr se leagă de cuvântul lui Martin Luther: ”Dacă aş ştii că lumea se va sfârşi, astăzi aş mai planta un măr”.

Manifestarea a continuat cu parada portului popular german, care s-a desfăşurat pe traseul Biserica Evanghelică din Reşiţa – Casa de Cultură a Sindicatelor – Parcul Cărăşana, la Monumentul deportaţilor germani în fosta URSS, unde au avut loc rugăciuni ecumenice şi depuneri de coroane de flori.

Comentarii

comentarii