VIDEO Prima probă scrisă la BAC a fost susținută la centrele de examen din Reșița și județ

Din nou emoții pentru aproximativ 2.400 de absolvenți ai claselor a XII-a din Caraș-Severin care au început de astăzi probele scrise la Bacalaureat, susținute în 14 centre de examen din județ. Prima probă este cea susținută la limba română. Autorii care le-au dat emoții absolvenților de liceu, dar și părinților care așteptau cu sufletul la gură afișarea subiectelor, au fost prozatoii Ioan Slavici, Liviu Rebreanu sau Marin Preda, în funcție de profilul urmat în liceu.

La primul subiect elevii au avut de rezolvat câteva exerciții pe baza unui text la prima vedere, iar la al doilea candidații de la profilul uman au avut de redactat un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre utilitatea activităților extrașcolare în educația cinematografică, iar cei de la profilul real despre importanța comunicării în reușita proiectele de echipă. Subiectul al treilea pentru absolvenții de uman cerea să prezinte relația dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda, iar pentru cei de la real particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text aparținând lui Ioan Slavici sau lui Liviu Rebreanu. Unii candidați audeclarat că subiectele la limba română au fost mai dificile decât cele primite la simulare.

Probele scrise continuă cu cea la limba şi literatura maternă care va avea loc în 27 iunie. În 28 iunie este programată proba obligatorie a profilului, istorie sau matematică, iar proba la alegere a profilului se va desfăşura în 30 iunie. Rezultatele examenului de bacalaureat vor fi afişate în 5 iulie, iar în aceiaşi zi între 16.00-20.00 absolvenţii pot depune contestaţii. Rezultatele finale se vor afișa în data 10 iulie.

Comentarii

comentarii