VIDEO Profesorul Brejneni și-a dat examenul în fața publicului înjurând ca la ușa cortului

Scandal cu ștaif și diferență de doctrină artistică la Reșița. Un profesor de clarinet și fagot din cadrul Liceului de Artă din Reșița, Eremia Brejneni, nu poate suporta gândul că în instituția de învățământ și de artă pe care cândva a păstorit-o, mai pot răsuna și alte acorduri muzicale în afara celor de muzică simfonică. Mai exact, domnul profesor este foc și pară pe Ansamblul Bârzava al Primăriei Reșița și din această cauză, îi face cu ou și cu oțet pe membrii acestuia. Cu toate că este cadru didactic și ar trebui să fie exemplu în societatea, asta nu l-a oprit pe domnul profesor să facă scandal și să folosească cuvinte triviale și pe care nici hârtia nu le-ar suporta. Materialul de mai jos se bazează pe suportul video și declarațiile a nu mai puțin decât 8 martori.

[youtube id=”IuaAjwPjf-E”]   
 
Mai exact, domnul profesor Eremia Brejneni, este revoltat și total împotriva repetițiilor pe care Ansamblul de muzică și dansuri populare Bârzava al Primăriei Reșița, le efectuează câte 2 ore timp de 3 zile pe săptămână. ,,Popularii” și-au mutat locul de repetiții pentru vreo 4 săptămâni – timp în care se renovează sala multifuncțională Dacia.
 
Ansamblul își desfășura repetițiile în Sala de spectacole ,,Lira” conform aprobărilor obținute de la conducerea liceului și de la Primăria Reșița – mde fapt, într-o sală a Primăriei fiindcă unitățile de învățământ aparțin de administrația publică locală. Acest lucru l-a nemulțumit pe domnul profesor care a început cu șicanele la adresa membrilor ansamblului.

,,S-a mers până acolo încât profesorul Brejneni a intrat în sala de repetiții, peste membrii ansamblului. În componența ansamblului sunt de la elevi de ciclu primar și până la adulți. Asta nu l-a împiedicat pe domnul profesor să îi jignească și să arunce cu cuvinte grele în stânga și în dreapta, numindu-i țărani împuțiți, inculți sau țigani. Și toate astea fiindcă aceștia nu interpretează muzică simfonică. În opinia cadrului didactic, ceea ce fac acolo membrii Ansamblului Bârzava, se numește țigănie. Nu știm cum s-or fi numit cuvintele și injuriile spuse de dânsul pe ton răspicat și foarte ridicat, toate spuse în fața copiilor, a tinerelor și tinerilor care se aflau acolo din timpul lor liber” spune coregrafa Ansamblului, Maria Aghescu.
 
Profesorul Brejneni a invocat faptul că el are nevoie de sala de spectacole pentru a face repetiții cu 3 elevi pe care îi pregătește pentru olimpiada de muzică. Asta în condiția în care repetițiile se fac la sala de curs. De asemenea, domnia sa nu recunoaște nici o autoritate: nici conducerea liceului, nici primar sau inspectorat școlar.
 
Scandalul a continuat și s-a amplificat când Brejneni a sărit cu amenințări la membrii orchestrei. De fiecare dată, coregrafa ansamblului, Maria Aghescu și alți adulți – membrii ai orchestrei, au încercat să-l tempereze pe profesor explicându-i că ei sunt acolo fiindcă au toate aprobările și în plus, dânsul nu are nici o autoritate să întrerupă repetițiile și să scoată dansatorii afară. La o ultimă altercație de acest fel, martorii spun că profesorul a fost în stare de ebrietate și a fost atât de violent încât cei mai mici au început să plângă. Maria Aghescu a solicitat ajutor la 112 fiindcă profesorul Brejneni era tot mai agresiv.
 
Mai nou, din cauza profesorului agresiv, repetițiile se țin în prezența unui polițist care stă la ușă. ,,Conducerea Liceului de Artă Sabin Păuța, a convocat Comisia de disciplină care a discutat atitudinea profesorului, iar în următoarele zile, se va lua o decizie ce va fi comunicată Inspectoratului Școlar” spune profesoara Anița Strâmbu. Directorul adjunct al instituției, profesorul Adrian Roiban, spune că ,,muzica populară și dansul popular, fac parte din categoria artelor – la fel ca și muzica simfonică sau baletul. Nu înțeleg atitudinea domnului profesor și pentru aceasta, Comisia de disciplină va lua măsurile ce se impun”.
 
Pentru atitudinea sa, profesorul Eremie Brejneni, fost director al Liceului în urmă cu ceva ani,  a fost amendat cu suma de 1000 de lei. Părinții mai multor minori, au depus sesizări la Poliție și la conducerea școlii despre cele întâmplate în timpul repetiției la care toată lumea participă benevol, din timpul liber.

Culmea este că deși toată lumea a fost revoltată și indignată de atitudinea și comportamentul în fața dansatorilor a profesorului Brejneni, una dintre corepetitoarele ansamblului, doamna Doina Cristea, cadru didactic și dânsa, nu a avut nimic de comentat, ba chiar nu i s-a părut nici măcar deplasat comportamentul domnului profesor. Întrebată de reporterii InfoCs despre incident, domnia sa a declarat că nu a văzut nimic și că nu s-a întâmplat nimic. Asta în condiția în care peste 30 de persoane au asistat la scandal.

Mai departe, fără cuvinte.


 

Comentarii

comentarii