VIDEO Program CJ legat de gestionarea problemelor legate de terenurile agricole

Gestionarea problemelor legate de posesia și folosința terenurilor agricole a fost mult îmbunătăţită, datorită finalizării unui proiect derulat de Consiliul Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu 15 primării de orașe și comune. Parteneri în cadrul proiectului sunt, alături de Consiliul Județean Caraș-Severin, municipiile Reșița și Caransebeș, orașul Moldova Nouă, dar și comunele Armeniș, Băuțar, Berzasca Bozovici, Buchin Bucoșnița, Fârliug, Luncavița, Ramna, Sacu, Slatina Timiș și Teregova.

Implementarea proiectului Gestiunea în sistem informatic a Registrului Agricol și a altor servicii publice destinate cetățenilor în cadrul unor unități administrativ-teritoriale din județul Caraș-Severin a durat 18 luni. În cadrul lui s-au livrat aplicații pe partea de Registru Agricol, iar în această parte a intrat și managementul de documente, partea de juridic, de urbanism, de impozite și taxe, precum și o aplicație pentru realizarea inventarului digital al terenurilor de pe raza unităților administrativ-teritoriale partenere și corelarea lor cu informațiile din Registrul Agricol și Impozite și Taxe. Potrivit iniţiatorilor, este un proiect de interes național foarte important, pentru că ușurează munca tuturor. Pe viitor, se intenţionează introducerea în sistem a tuturor unităților administrativ-teritoriale din județ.

Proiectul ”Gestiunea în sistem informatic a Registrului Agricol și a altor servicii publice destinate cetățenilor în cadrul unor unități administrativ-teritoriale din județul Caraș-Severin” a fost derulat prin Programul Operațional Sectorial ”Creșterea Competitivității Economice și cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Valoarea totală a acestuia s-a ridicat la peste 6,7 milioane lei.

Comentarii

comentarii