VIDEO „Promenada Inimilor” de Ziua Mondială a Inimii la Resita

Câteva zeci de reşiţeni au răspuns invitaţiei de a participa la „Promenada Inimilor”, un proiect derulat de Clubul Rotary Reșița împreună cu Fundația CardioPrevent, membru al Forumului Naţional de Prevenție. Evenimentul a fost organizat pentru a marca Ziua Mondială a Inimii.

La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. La mişcare au fost invitaţi şi reşiţenii, pe un traseu în lungime de 3 kilometri, amenajat pentru a încuraja populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.

Program inițiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane la luptă împotriva bolilor cardiovasculare. Anul acesta, 40 de Cluburi Rotary din Districtul 2241 organizează acest eveniment în 30 de orașe din România și Republica Moldova.

Comentarii

comentarii