Protest sindical mai altfel: protest cu cântec, dar fără dans la Reșița!

DSC_0196Protest ,,cu cântec” la propriu în Centrul Civic al Municipiului Reşiţa.
Câţiva mebri ai Blocului Naţional Sindical Caraş-Severin, adică vreo cinci în total, s-au alăturat astăzi colegilor din ţară şi au ieşit și ei în stradă pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de starea actuală a ţării. Și asta nu ori cum, ci, pe ritmuri de hip-hop.
Protestul pe ritmuri muzicale avea drept scop atragerea atenţiei opiniei publice asupra problemelor cu care se confruntă toate categoriile sociale din ţara noastră. Și fiindcă oamenii nu mai au încredere nici în guvernanți, dar nici în sindicate – și liderii sindicali știu foarte asta bine, s-a apelat la o formă inedită de protest care să nu incudă și o prezență umană numeroasă. De fapt, analizând situația actuală a orașului, valurile de concedieri care au măturat angajații de prin uzine, sindicatul aproape inexistent în mediul privat, ar fi fost o adevărată minune ca cineva să răspundă apelului șefilor de sindicat.
Așa că, s-au montat două boxe în fața Prefecturii și a CJ, doi rătăciți au încercat să afișeze un baner cu ,,BNS” și s-a dat drumul în eter la niște piese muzicale vechi, chiar foarte vechi, ce ar fi vrut să transmită un mesaj social.
Că totul a fost un fiasco și o nereușită de nota zero, o dovedește și faptul că nici măcar trecătorii nu s-au oprit să vadă despre ce este vorba în centrul orașului. Hai să fim cârcotași până la capăt și să mai spunem că nici măcar volumul muzicii nu a fost unul destul de tare ca să poată fi auzit și în spatele geamurile de la cabinetul prefectului Hurduzeu sau a președintelui Consiliului Județean Frunzăverde. Probabil că și din această cauză, primii oameni ai județului, nici nu i-au băgat în seamă pe…..să le zicem protestatari fiindcă mai mult ca sigur aceștia nu și-au făcut simțită prezența.
Eeeee, dar alta era situația dacă liderii de sindicat trăgeau o horă în mijlocul pieței fiindcă ori și cum, lor le merge bine. Dovada? Interesați-vă puțin de casele de vacanță construite de aceștia prin județ sau prin Oltenia. Și ne referim aici la mai toți liderii de pe la toate sindicatele. Dar, despre asta vom discuta în alt articol, tot video, care se află deja în lucru la InfoCs.
Liderul BNS Nicolae Drăgan, a transmis că ,,aceasta este doar una dintre formele de protest alese de sindicalişti fiindcă în perioada următoare, dacă guvernanţii nu iau măsuri, liderii sindicali ameninţă cu manifestaţii mai dure”.
Păi care ar fi acestea domnilor lideri de sindicat ? Eventual să se apuce ei de cântat într-o fanfară, dar atenție! Să fugă ca de dracu de instrumentul numit ,,trombon” fiindcă s-a stricat rău de tot de cât a fost de folosit în ultimii 20 de ani. Dovada? Numărul protestatarilor de astăzi din fața palatului administrativ. Dar, asta nu-i împiedică pe lideră să mai tragă o ,,bifă” la capitolul realizări din calendarul protestelor sindicale.

Comentarii

comentarii