VIDEO Proteste în capitală- Bucurestenii solidari cu protestatarii anti exploatare gaze de sist de la Pungești

protestCateva mii de protestatari au cerut demisia lui Ponta la Guvern si la sediul PSD. Protestatarii au strigat Iesi afara javra ordinara la Ministerul de Interne. Protestatarii s-au imbrincit cu jandarmii si au plecat pe Bd. Kiseleff

Cateva mii de bucuresteni (numarul e greu de estimat, dar sint peste 2000) protesteaza miercuri seara in fata Guvernului in semn de solidaritate cu protestatarii anti-gaze de sist din satul vasluian Pungesti. Manifestantii din Bucuresti s-au strins initial la Piata Universitatii, dupa care au marsaluit pina la Guvern. Ei scandeaza in fata Executivului si au aratat in masa degetul mijlociu. In fata Ministerului de Interne protestatarii au strigat ,,Iesi afara javra ordinara!”. Sint, in mare, aceiasi protestatari tineri care au manifestat in ultimele saptamini impotriva proiectului aurifer de la Rosia Montana.
Protest masiv în capitală! Ministerul de Interne este asaltat! Războiul de la Pungeşti se extinde, în ciuda atitudinii evazive mediatice! Facebook-ul joacă un rol important în România!
La această oră Ministerul de Interne este asaltat de protestatari.
Protestul reprezintă un mesaj de solidaritate cu ţăranii din Pungeşti.
Ieşirea ţăranilor în câmp, zi şi noapte, la Pungeşti, nu mai arată ca un simplu protest democratic. Are aerul unei ridicări la luptă. Unii sunt chiar tentaţi să compare cu o răscoală.

Sunt confruntarile de la Pungesti unele dintre Romania arhaica si Chevronul inovator sau unele dintre un Chevron imperialist si o Romanie ce are nevoie de civilizare impusa chiar si cu forta? Se opun pungestenii americanilor care vor sa ne scape de sub jugul importurilor rusesti de gaze naturale sau sunt doar niste tarani neinformati care nu inteleg beneficiile unei investitii americane?

Pungestenii sunt mult mai indreptatiti la proteste si sa blocheze accesul utilajelor Chevron pe terenul din jurul localitatii lor.

Este inexplicabila strategia de comunicare a gigantului american Chevron atat in relatia cu pungestenii de pe terenurile carora doresc sa extraga gaze de sist si sa faca profit dar si fata de o Romanie, care prin conducatorii sai, a fost printre putinele tari europene care au acceptat explorarea si exploatarea gazelor de sist.
Sătenii din comuna Pungeşti au lăsat treburile de azi dimineaţă şi au pornit spre locul unde firma Chevron doreşte să îşi instaleze sondele. Oamenii sunt decişi să nu permită accesul reprezentanţilor firmei la ei în comună şi se tem pentru viitorul lor.
Peste 450 de persoane din satul Pungesti, judeţul Vaslui, au ţinut piept jandarmilor şi utilajelor de la Chevron, care doresc să instaleze sondele pentru forarea gazelor de şist prin fracturare hidraulica. Oamenii susţin, în continuare, că nu vor ceda şi nu vor pleca până când compania nu îşi va retrage utilajele.
Între timp, este anunţat un mort în aceste evenimente!

Proteste la Pungești

Jandarmii au agresat localnicii care își apărau terenurile moștenite din moși -strămăși: islazul comunal


surse net si stareanatiunii.ro

Comments

comments

Powered by Facebook Comments