VIDEO PSD-ul a câștigat șefia CJ C-S; Totul sau nimic! Marcel Vela demisionează din forul judetean

Fostul prefect de Caraș Severin, PSD-istul Silviu Hurduzeu este noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. În urma votului secret al consilierilor județeni validați în ședința festivă de astăzi, fostul prefect a câștigat alegerile cu 17 voturi, învingându-l astfel pe candidatul propus de către grupul consilierilor PNL-UNPR, Ioan Marcel Vela, care a obținut 14 voturi.
Referitor la victoria de astăzi, Silviu Hurduzeu a declarat că aceasta este o dovadă că ”la nivelul județului Caraș-Severin încă mai există încredere în partidele politice și în oamenii politici. Principalul nostru obiectiv și al meu ca președinte al Consiliului Județean, al colegilor mei, indiferent de culoarea politică din CJ, este să facem ca încrederea în clasa politică și mai ales în instituțiile județului Caraș-Severin să crească pentru că în județul Caraș-Severin principalele instituții publice au avut de suferit, cred că principala noastră preocupare este de câștigare a încrederii populației în instituțiile principale ale CJ”. Printre celelalte obiective ale noului președinte se află necesitățile oamenilor: drumuri, infrastructură, apă, canalizare, învățământ, sănătate, un județ liniștit și sigur.

Ion Mocioalcă, cel care și-a asumat candidatura la șefia administrației județene pentru ca mai apoi să i-o predea lui Silviu Hurduzeu, a demonstrat astfel că a venit acea ”Joia mare” în care spera și care a fost una memorabilă pentru partidul pe care-l conduce. ”V-am mai spus că PSD nu este un partid de trădători, chiar dacă o anumită parte a presei și mulți, foarte mulți din adversarii noștri politici, sperau într-o trădare astăzi. Chiar sunt bucuros pentru succesul pe care l-a avut Silviu Hurduzeu, el fiind într-un fel și o mică parte dintr-o construcție a mea care sper să fie una de succes”, au fost cuvintele liderului PSD.

Despre aliații partidelor care au susținut prin votul lor propunerea PSD-ului la conducerea CJ, a mărturisit că au rezistat tentațiilor opoziției, președintele PMP, Ionuț Popovici și Paul Purea ”care s-au dovedit verticali și au rezistat la toate tentațiile și propunerile făcute de adversarii noștri, fie direct fie indirect, fie prin domnul Vela, fie prin domnul Falcă, acest personaj care a venit ieri în Caraș-Severin și timp de două ore a încercat să-i întoarcă pe colegii noștri să voteze astăzi altfel”.

De cealaltă parte, Marcel Vela a luat această înfrângere ca pe o lecție de viață și, deși mărturisea că era conștient de acest eșec, s-a simțit obligat moral să lupte până la capăt pentru cei 47.500 cetățeni din Caraș-Severin care au votat Marcel Vela- președinte CJ.
”Chiar și atunci când m-am înscris în competiția electorală am știut că o să pierd o funcție sigură, cum ar fi primar al municipiului Caransebeș, dar am vrut să dau un semnal pentru cetățenii din Caraș-Severin , pentru politicieni că este important să pui înaintea interesului personal, interesul oamenilor, interesul județului” a spus fruntașul liberal.

Marcel Vela a ținut un discurs motivant chiar dacă înfrângerea a fost evidentă și a demonstrat că este un personaj care-și crează ieșirea pe ușa din față indiferent de conjunctură. ”Așadar, înaintea acestei frumoase zile de 30 iunie, înainte de această ședință, am știut că nu voi câștiga, dar am considerat că este de datoria mea să candidez și să lupt până la capăt. Ceea ce s-a întâmplat astăzi poate fi și o lecție despre viață, o lecție despre politic, o lecție despre patriotism, o lecție despre oameni; spectacolul caracterelor este fascinant și viața este frumoasă și pentru că este palpitantă”.

Marcel Vela a precizat că la sfârșitul ședinței își va depune demisia din funcția de consilier județean pentru că el a candidat pentru fotoliul de președinte și nu pentru un loc în CJ. Copreședintele PNLa dezvăluit și motivul amânării succesive a acestei ședințe: pentru că PMP-ul era în dilemă și, deși oferta PNL a fost mult mai bună, negocierile find purtate chiar de Falcă, decât a PSD-ului. ”Este decizia domiilor lor, este felul lor prin care mulțumesc electoratul de dreapta anti PSD ca să facă aici în CJ o coaliție între Băsescu, Dragnea și Ponta, ceea ce cred că este un spectacol fascinant”, a mai adaugat Vela care astăzi având tot felul de ”dileme” a felicitat pe cei patru politicieni: Mocioalcă, Hurduzeu, Frunzăverde și Ionuț Popovici care s-au ”implicat” în această victorie.

Tot în ședința de astăzi, au fost votați și vicepreședinții Consiliului Județean pentru următorii 4 ani, propuși de către grupul PSD-PMP: Bona Mihai și Ionuț Popovici. Consilierii grupului PNL-UNPR, nu au propus nici un consilier pentru funcția de vicepreședinte, Marcel Vela precizând că membrii celor două partide vor participa la vot, dar nu-și vor exprima prin ștampilă obțiunea, voturile lor fiind declarate nule.

Cei doi vicepreședințiai CJ au fost aleși cu un număr de 17 voturi pentru, iar 14 voturi au fost anulate.

Comentarii

comentarii