VIDEO Regal de muzică folk în Poiana Lupului la Garâna în acest sfârșit de săptămână

De vineri şi până duminică, stăpână peste mirificul loc numit Garâna, mai exact- Poiana Lupului, s-a făcut stăpână muzica folk. Câteva mii de bănățeni și nu numai, au vrut să scape de aglomerația orașelor și pentru asta au ales muntele. Dacă la Reșița, Arad și Timișoara mercurul a urcat în termometrul până la vreo vreo 25 de grade, vineri seară la Garâna, abia dacă se înregistrau 5 grade Celsius. Unii s-au cazat la pensiunile din zonă, alții – au preferat să fie rebeli până la capăt și au ales să doarmă la cort în tabăra de campare de lângă scenă.

Manifestarea ajunsă la cea de a XI a ediție, a reunit pe scena pe care nu de mult răsunau acordurile de jazz, artiști de renume din domeniul folk-ului: Magda Puskas, Ducu bertzi si Mircea Baniciu in prima seară, Zoe Alecu, Cristi Iakab, Ţapinarii, Nicu Alifantis şi Mircea Vintilă în cea de a două, iar duminică, Phoenix. Chiar dacă vineri au fost înregistrate doar 5 grade iar sâmbătă 4, acest lucru nu a fost un impediment că iubitorii de folk să vină din toată țara la Garâna. Prin amploare și calitatea interpreților, Festivalul de folk de la Garâna a intrat în rândul marilor manifestări de gen din România. El este considerat corespondentul montan al maritimului Folk-you de la Vama Veche.
Garana Folk 2016 (32)
Concertele au început în jurul orei 20 și s-au terminat târziu în noapte după ora două. Dacă nu era așa de frig, probabil că spectacolul se termina în zori. Muzica folk i-a atras de-o potrivă pe tineri și adulți. Mulți spun că acest gen face parte din viața lor sau că este un mod de viață.
Garana Folk 2016 (29)
Astăzi- duminică, în ultima zi a Festivalului, pe scena de la Garâna, va urca legendara trupă Phoenix.

La Garâna şi-au făcut apariţia membrii Clubului Lyons din Banatul Montan. Ei au pus bani din buzunarul lor, au cumpărat alimente din care au preparat un cazan de câteva sute de porţii de gulaş pe care l-au vândut turiştilor. Banii ce se vor strânge vor fi folosiţi pentru premierea celor mai buni elevi din judeţ. Până acum, în acţiuni similare de la Festivalul de jazz şi Festivalul de Rock ce au avut loc în iulie, banii, peste 12.000 de lei, au fost donaţi unei fundaţii care se ocupa de îngrijirea copiilor săraci din Reşita.


Comentarii

comentarii