VIDEO Reșița are primar! Ioan Popa este edil șef cu patalama la mână

Reșița are primar! Constituită pentru a treia oară din ordinul prefectului, ședința Consiliului Local Reșița s-a desfășurat astăzi fără incidente iar noul primar, Ioan Popa, a depus jurământul. Imediat după ședință, s-a întrunit Comitetul local pentru situații de urgență, în vederea stabilirii pagubelor provocate de inundații.
Consiliul Local Reșița s-a întrunit ieri pentru a treia oară, de data aceasta în formulă completă. Primarul Ioan Popa a depus jurământul în fața consilierilor și a reșițenilor prezenți în sala de ședințe a Primăriei, după care a participat la Comitetul local pentru situații de urgență, convocat de edil în vederea stabilirii pagubelor produse de viituri.

Primarul Popa a retras de pe ordinea de zi a primei ședințe de Consiliu Local punctul care prevedea alegerea celor doi viceprimari, motivând că are nevoie de timp pentru a cunoaște toate departamentele primăriei și pentru a analiza structura organizatorică a instituției. Cei doi viceprimari vor fi aleși la următoarea ședință.

Potrivit procedurilor, primarul ales Ioan Popa, împreună cu Jaro Marşalic, care a prins un loc și în Consiliul Județean, au renunțat la poziția de consilier local. Locurile eliberate au fost ocupate de următorii pe lista PNL, Lucia Peia și Dănuț Florea. Totodată, consilierul local Paul Purea din partea Partidului Mișcarea Populară, a renunțat la locul său în CL în favoarea lui Viorel Mutu. Purea va fi consilier județean, alături de liderul PMP Ionuț Popovici, împreună cu care va face alianță cu PSD, în vederea obținerii unei majorități în forul decizional. Ioan Crina și Ionuț Chisăliță, din partea PSD, au prins și ei locuri, atât în Consiliul Local cât și în cel județean. Ei au la dispoziție 10 zile să aleagă din care for decizional vor face parte.

Comentarii

comentarii