VIDEO Reşiţa citeşte……în stradă, cărți adevărate în aer liber

lecturi urbaneCentrul Reşiţei s-a transformat pentru câteva ore în cel mai mare spaţiu de lectură. Timp de patru ore, adică până ce au avut lumină naturală, câteva zeci de tineri voluntari din Reşiţa au luat câte o carte sub braţ, alţii câte un ziar, şi s-au instalat confortabil pe băncile din centrul civic în jurul fântânii cinetice.
Tinerii de la Centrul de Voluntariat din Reşiţa au organizat această manifestare care a ajuns deja la a IV ediţie: Cultură pentru voluntariat – Lecturi urbane. Acţiunea îşi propune atragerea unui număr cât mai mare de participanţi care să citească împreună timp de câteva ore, demonstrând astfel că există preocupări comune în rândul tinerilor, a cetăţenilor şi că aceştia se pot solidariza pentru transmiterea unei idei.

Manifestarea, inclusă în Săptămâna națională a voluntariatului, a fost organizată de Centrul de Voluntariat, în colaborare cu Biblioteca Județeană Paul Iorgovici, Direcția de Tineret și Sport și Inspectoratul pentru Situații de Urgentă Semenic al județului Caraș-Severin. Reprezentanții ISU au profitat de ocazie pentru a împărți participanților pliante cu caracter preventiv, dar și revista ,,Pompierii cărășeni”.
Cel mai important este faptul că tinerii se întorc la cartea de hârtie, că citesc în aer liber şi cel puţin pentru câteva ore, renunţă la calculator şi navigatul pe internet sau jocurile electronice.

Comentarii

comentarii