VIDEO Reșița se va înfrăți cu orasul Pesaro din Italia

Sedinta Consiliului Local din luna octombrie a adus municipiul Resita cu un pas mai aproape de infratirea cu localitatea Pesaro din Italia. Aceasta colaborare ar putea aduce beneficii resitenilor, prin atragerea de fonduri europene destinate oraselor infratite.
Consilierii reșițeni au votat, în această săptămână, oînțelegere de cooperare între municipiul Reșița și localitatea Pesaro din Italia. Cele două localități colaborează în diverse proiecte și schimburi de experiență încă din anul 2013, când s-a semnat un pact de prietenie. Acum se dorește amplificarea legăturilor printr-o înfrățire care ar putea aduce la Reșița mai mulți bani europeni, prin proiectele pe care cele două localități le-ar putea accesa împreună.

Reșița și Pesaro au sembat pactul deprietenie în octombrie 2013, iar de atunci au avut loc o serie de schimburi de experiență și vizite reciproce. La baza legăturii de prietenie între cele două orașe stau tinerii de la Colegiul Național Traian Lalescu. Aceștia au desfășurat activități comune cu alți colegi de vârsta lor din Pesaro și Loretto, în cadrul proiectului Da EurHope a EurHome.

Comentarii

comentarii