ActualitateCultural

VIDEO Reșițenii s-ar putea să aibă parte de Zilele Reșiței cu Lepa Brena

lepa-brena (1)Așa cum este știut și stabilit de ani buni, la sfârşitul lunii iunie, mai exact, în 29, sunt serbați Sfinții Petru și Pavel, cei doi patroni spirituali ai orașului Reșița. Ca de obicei, în această perioadă, reșițenii se pot bucura de o petrecere cu caracter popular la care participă mii de bănățeni din tot județul și nu numai- ,,Zilele Reșiei”. De pildă, anul trecut când la Reșița a cântat Dragana Mircovici, spectacolul a fost urmărit si de timișeni, hunedoreni sau arădeni. Anul acesta, se pare că reșițenii vor avea ocazia să o vadă și să o asculte live pe Lepa Brena.
Primarul Mihai Stepanescu este în pline negocieri cu artista și impresarii acesteia, iar lucrurile sunt rezolvate în proporție de 99,9%.

Cântăreața – primul artist care a făcut acel ,,melanj” între muzica populară sârbească și muzica pop, este una dintre cele mai cunoscute artiste ale Serbiei și Balcanilor. Chiar dacă are o anumită vârstă, ea încă este socotită cea mai mare, sau una dintre cele mai cunoscute voci ale Balcanilor și face în continuare săli pline.
,,Eu mă bucur pentru asta! Dacă n-au reuşit alţii din oraşe învecinate nouă, dintr-un judeţ învecinat, poate cu ajutorul lui Dumnezeu, reuşim s-o aducem noi şi să bucurăm în primul rând reşiţenii, de ce nu şi cărăşenii. Pentru că mai nou Sărbătorile Reşiţei se pare că sunt sărbătorile Caraş-Severinului” a spus primarul Mihai Stepanescu.
Lepa Brena şi trupa sa – Slatki Greh- au debutat în 1982 și până în prezent a vândut peste 35 de milioane de albume. Artista a concertat înainte de 1989 la Timișoara, urma ca în 2012 să aibă loc un alt concert tot în orașul de pe Bega, dar din diferite motive, după o conferință de presă, concertul a fost amânat de două ori.
Cu toate că vorbim de nume mari, cheltuielile pentru acest spectacol vor fi suportate din taxele pe care agenții economici le vor plăti pentru standurile în care își vor desfășura activitatea.
Imagini din concertul de la Timișoara de dinainte de 1989.

Comentarii

comentarii