ActualitateCulturalFără categorie

VIDEO Revelion 2017 petrecut in avans de catre pensionarii resiteni

Peste 450 de pensionari din Reşiţa au dat ceasurile înainte şi au petrecut până în zori la Revelionul pensionarilor. O urare de „La Mulţi Ani“ în avans, un cântec sau un dans, pot înveselii ochii şi sufletul unei persoane de vârsta a III-a. Sclipirile sincere pe care le oferă în schimb, sunt ale unui om cu amprente vizibile lăsate de viaţă, un om care tace din înţelepciune, dar mulţumeşte zâmbind sau chiar lăcrimând pentru fiecare gest de tandreţe primit.
Pensionarii au închinat un pahar de şampanie cu regrete pentru neîmplinirile lui 2016, dar şi altele pentru speranţele legate de 2017. Deşi majoritatea erau trecuţi bine de 60 de ani şi aproape toţi sunt bunici şi străbunici, ei au făcut faţă cu brio ritmurilor tangoului, dar şi al muzicii populare româneşti.

După aperitiv şi între felurile de mâncare de sărbătoare, petrecerea s-a încins rapid iar bunicuţele şi bunicii, s-au adunat cu toţii pe ritmuri de dans. Dacă încălzirea au făcut-o pe ritmuri folclorice, petrecerea a continuat cu dansuri pe ritmuri latino, nefiind uitate nici unul dintre şlagărele tinereţii. Unii au arătat că în tinerețe au fost ași ai ringului de dans, lucru pe care l-au demonstrat și acum.

Cu toate că prețul unei bilet a fost de….10 lei, mâncarea și băutura au fost din belşug pe mese. Restul banilor pentru acoperirea costului real al unui meniu complet, a fost suportat de catre Primaria Resita. Preţ de câteva ore, atmosfera s-a întors în anii 70-80. Doamne cochete, cu blană la gât şi flori la piept sau umerii dezgoliți ca în marile reviste de modă, au dansat alături de domni fercheşi, aranjaţi în costumele deja cunoscute, care trădau numai puţin trecerea a câtorva decenii.

Partea cea mai mare a cheltuielilor, este suportată de administrația publică reșițeană. Revelionul pensionarilor are deja tradiție la Reșița. La ora 12, cu toţii au închinat un pahar de şampanie, au servit o sărmăluţă şi şi-au urat ca şi-n 2017, când o fi mai rău, aşa să fie ca acum!

Comentarii

comentarii