CulturalToate Stirile

VIDEO Sanctuarul Marian de la Scaius, în straie noi

Micuța si vechea bisricuță din lemn de la Scăiuș, biserică ce adăpostește icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, a căpătat o înfățișare nouă și straie noi, cu toate că rămâne neschimbată: a va fi transformată în muzeu al comunității din Scăiuș. În schimb, acum, la Scăiuș Dumnezeu și oamnii buni au ajutat și pe locul vechiului altar de vară, în grădina credinței, pe vatra satului, a apărut o dalbă crăiasă, a apărut un nou lăcaș pentru alinarea sufletelor și cominicarea cu Divinitatea: s-a construit o nouă biserică. Ba mai mult, întreaga zonă din jurul bisericuței vechi și a bisericii noi, s-a transformat într-un adevărat centru spiritual, un loc de închinăciune pentru cei ce cred și vor să se bucure de binefacerile credinței. Locul s-a transformat aproape în totalitate arătând ca un adevărat loc de reculegere și de pelerinaj.
Scăiușul este binecunoscut credincioșilor datorită icoanei făcătoare de minuni ce se găsește în biserica veche de zeci de ani, icoană prin care Maica Sfântă și-a arătat puterea și bunăvoința pentru cei ce cred cu adevărat în Dumnezeu.
Cu ocazia sarbatorii Adormirii Maicii Domnului din data de 15 august, a avut loc pelerinajul de vara la Sanctuarul Marian de la Scaius.
Sfanta Liturghie Arhiereasca a fost oficiata de Prea Sfintia Sa Alexandru Mesian. La masa Sf. Altar s-au mai aflat Mons. Angelo Narcis Pop, Vicarul General al Episcopiei de Lugoj, Rvs. Pr. Bindea Silviu, Protopop de Orastie, Rvs. Pr. Gabriel Buboi, Rectorul Colegiul Pontifical Pio Romeno, Rvs. Pr. Nicolae Teodorescu, Vicarul Foraneu al Timisoarei, Rvs. Pr. Viorel Codrea, Paroh Cugir, Rvs. Pr. Iulian Hasciar, Paroh Scaius.
Cu acest prilej, Prea Sfintitul Alexandru Mesian a binecuvantat lucrarile efectuate: Biserica, Casa pelerinului, fantana cu apa vie, pavarea cu dale şi restul amenajărilor.
In data de 27 septembrie 2014, va avea loc sfintirea bisericii de către cardinalul Lucian, mitropolitul Bisericii Greco-catolice Române precum si mai multi episcopi din tara si strainatate.

Comentarii

comentarii