VIDEO Satenii din Vrani au ajuns la capatul rabdarii din cauza drumului – Protest spontan

Tot mai mulți săteni din localitățile rurale din Caraș Severin au ajus la capătul răbdarii din cauza stării drumurilor administrate de Consiliul Județean. Este la mintea cocoșului că vinovat de actuala stare a drumurilor din Caraș Severin, se face Consiliul Județean – mai exact, șefimea din acest organism, de până la algerile din iunie. După protestele din Valea Almăjului sau cele din zonele Copăcele, Ohaba, Fizeș sau Vermes, sătui de mașini distruse, de bani dați la mecanici și exasperați de faptul că au ajuns la performanța de a parcurge o distanta de 11 km pe un drum care arată ca după bombardament – DJ 573 A, locuitorii din comuna Vrani au protestat paşnic față de starea deplorabilă a drumului. Nu are are o lungimea mai mare de 11 kilometri, dar iți trebuie aproape o oră să-l parcurgi – asta dacă ai milă de mașină.

A fost un protest spontan, pornit din centrul localităţii Vrani la care s-au adăugat câţiva locuitori cu mașinile lor din Mercina. Sătui de miile de gropi din asfalt care, pe alocuri, s-au transformat în adevărate cratere, posesorii de autoturisme din comună s-au hotărât să protesteze străbătând localitatea și mai apoi întreaga distanță. Vrând – nevrând, parcursul a fost unul cu vreo 10 km la oră și sub formă de slalom printre nenumăratele gropi aflate în calea lor.

Peste 20 de autoturisme şi aproximativ 50 de persoane au participat la această acţiune spontană, sperând în acest fel să tragă – a câta oară totuși- un semnal de alarmă pentru instituţiile competente. Mai exact, șefii de la Consiliul Județean, să vadă în ce condiții se circulă într-o parte a județului pe care îl păstoresc. În mod simbolic, oamenii au pus și câteva plante în gropi pentru a avertiza alţi şoferi de pericolul care îi pândește dacă circula pe acest drum.

În pararel, în localităţile afectate de această stare de fapt, circulă o petiţie prin care se strâng semnături de susţinere a acestui demers și au fost redactate adrese trimise Consiliului județean şi CNADR. Dacă nici acum nu vor fi luați în seamă, participanţii promit să repete gestul putând să ajungă chiar până la blocarea drumului județean. Toate acestea din disperarea de a beneficia de drepturile pentru care achita anual taxe către stat.


A consemnat
Adina Murgilă
Video si foto: George Evelin Mitar

Comentarii

comentarii