VIDEO Scandal la Spital – Medicul Cîra acuzat ca vorbeste urat pacientilor

Un chirurg din Reșița – medicul Adrian Cîra, este acuzat că le vorbește urât pacienților! O femeie operată în urmă cu 5 ani de medicul Adrian Cîra din Secția de Chirurgie a Spitalului Județean de Urgență din Reșița, a revenit la control în urma unor complicații. Pacienta spune că după ce i-a cerut lămuriri, chirurgul ar fi luat-o la rost, tratând-o cu dispreț.

Ioana Drăgoi s-a operat în urmă cu 5 ani la Spitalul Județean de Urgență Reșița, la medicul Adrian Cîra. Organismul ei nu a acceptat firele, care în mod normal trebuiau resorbite de organism în urma operației. Din această cauză, rana a rămas semi-deschisă și puroiază frecvent. Neștiind ce se întâmplă, femeia a fost de mai multe ori la spital, însoțită de soțul său. De fiecare dată, a primit îngrijiri la Unitatea de Primiri Urgențe. Apoi, au urmat perioade ,,mai bune” fără nici un fel de simptome, după care, din nou rana se deschidea si puroia. Femeia a fost sfatuita sa nu-si faca probleme ,,fiindca asa patesc cate unii in urma operatiei, ca este o reactie a organismului”. Si totusi – văzând că rana nu-i mai trece, ca se redeschide si puroiaza puternic, cei doi au mers la UPU si aflînd ca medicul care a operat-o este de gardă, soțul pacientei a mers la acesta și i-a cerut unele păreri și explicații. Medicul care a operat-o, dr. Cîra, s-ar fi enervat și și-ar fi ieșit din fire, țipând la ei și jignindu-i. Ba mai mult, în loc să vadă despre ce este vorba, medicul Cîra i-a scos afară din cabinet spunându-le că îl pot reclama la cine vor ei fiindcă lui nu-i pasă.

Medicul Adrian Cîra nu a fost disponibil pentru un punct de vedere, pentru a explica cele întâmplate, dânsul transmițând că este într-o operație. În schimb, directorul medical al spitalului, doctorul chirurgul Jaro Marșalic, coleg de secție cu medicul Cîra, a spus că va respecta procedura și protocolul și situația va fi analizată pentru a vedea cine are dreptate și ce s-a întâmplat acolo.

Cei doi, pacienta și soțul dânsei, au depus o plângere la conducerea spitalului împotriva felului cum i-a tratat mediculu Adrian Cîra, și spun că vor mai depune reclamații și la Parchet precum și la Colegiul Medicilor pentru modul în care au fost tratați.

PS.
Ca o mică observație, fără a da sau nu dreptate vreo uneia din părți (este un aspect din experiența personală) – trebuie spus că nici relația celor din presă nu a fost una prea grozavă cu dr. Cîra. Au fost cazuri când era de gardă și întrebat despre situația unor persoane ce au suferit răni în urma unor accidente (asta este meseria de ziarist, trebuie să întrebi şi din astea pentru a realiza o știre) în mai multe ocazii – cu politețe, așa cum trebuie să te adresezi unui om și unui medic, dl. Cîra s-a arătat de fiecare dată contrariat și chiar indignat ,,de tupeul” jurnaliștilor. Adică, cum să se deranjeze domnia sa două minute pentru a da o informație vagă?! Au pățit acest lucru mai mulți jurnalişti. Precizăm că a pune întrebări despre starea unei persoane implicate într-un accident sau eveniment, este o procedură legală, așa se procedează și se lucrează în presă. Sunt informații vagi, informații ce nu au de-a face cu identitatea sau alte amănunte ce ar putea leza în vreo un fel persoanele respective. Domnia sa, dl medic Cîra, are chiar un obicei în a fi arogant sau a ignora efectiv persoana care îi adresează o întrebare sau de nu a răspunde la un simplu salut.
Numai că acum, se pare că și-a găsit nașii cu cei doi.

Comentarii

comentarii