VIDEO Scandal si nemultumiri in Dealul Crucii – Situatie conflictuală exploziva

Reșițenii din Dealul Crucii se plâng că de câteva luni încoace viața lor a devenit un coșmar din cauza lucrătorilor de la Hidroconstrucția, care introduc canalizarea. Locuitorii de pe Strada Bănăduc spun că lucrările sunt executate haotic, fără să respecte reguli elementare în domeniu. Muncitorii au spart drumul de trei ori până acum, acesta devenind impracticabil.

Racordul caselor la noua conductă nu s-a efectuat, iar vechile țevi de evacuare a apelor uzate au fost blocate. Mirosul insuportabil i-a adus pe oameni în pragul disperării, iar astăzi au încercat să blocheze drumul, pentru ca utilajele Hidroconstrucția să nu mai poată ieși. Protestul nu adurat mult, la fața locului ajungând polițiștii locali, care i-au convins pe oameni să deblocheze drumul. Locuitorii din zonă sunt supărați și pe autorități. Au făcut nenumărate sesizări, atât la Primăria Reșița cât și la Guvern, care a pasat problema spre soluționare tot autorităților locale: primărie și Prefectură.

La rândul lor, cei de la Hidroconstrucția îi acuză pe locuitorii din zonă că sunt puși mereu pe scandal și că aproape zilnic le blochează lucrările.

În municipiul Reșița se derulează 3 mari lucrări finanțate de Uniunea Europeană, care includ reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare, modernizarea stației de tratare, precum și a a celei de epurare a apei. Constructorii au primit autorizație de spargere de la Primăria Reșița, dar principala condiție a fost aceea de a reabilita porțiunile de drum care au suferit modificări.

Comentarii

comentarii