VIDEO Scene biblice la Bocsa – Manastirea Sfantul IIie invadata de milioane de buburuze

Maicile de la mănăstirea Sfântul Ilie din Bocşa au ajuns la exasperare: de câteva zile, asupra mănăstirii s-a abătut un nor de buburuze care au acoperit tot. Imaginile sunt de-a dreptul șocante și groaza iți intră în suflet când vezi că pereţii clădirilor din complexul monahal , biserica, altarul de vară, garduri, stâlpi drumuri și trotuare, sunt acoperite de o poleială de buburuze care mișcă, se agită și intră peste tot.
Şi mai rău este faptul că buburuzele intră în încăperi, în cămara cu alimente, în biserică și în clopotniță. Din această cauză, maicile evită să umble prin curte, peste tot sunt mături și mormane de ..buburuze. Culmea este că la început, când la mănăstire au început să aterizeze primele buburuze, măicuțele s-au bucurat de frumusețea și gingășia lor. Mai apoi, când mănăstirea a fost invadată, maicile nu mai ştiu ce să facă să scape de ele.

Maicile spun că de vreo 3 ani, toamna, au mai venit roiuri de buburuze, dar nu se compară nici pe departe cu ce se întâmpla acum. Culmea este că la nici 25 de metri de mănăstire sunt mai multe locuinţe dar în cea de lângă mănăstire, nu a aterizat nici o insectă. În schimb, undeva la vreo 50 de metri, buburuzele le-au intrat localnicilor și în oala cu mâncare.

Oamenii spun că așa ceva nu au mai întâlnit niciodată. De vreo doi ani, toamna, în zonă au mai venit buburuze, dar ce s-a întâmplat acum pare desprins parcă din filmele de groază. Ei pun acest fenomen pe seama vremii din ultimii ani.

Comentarii

comentarii