VIDEO Scoala Generala 7 Resita ,,s-a carat si intrecut” pe roti si role

Curtea Școlii Gimnaziale Nr 7 din Reșița a fost plină de energie săptămâna trecută cu ocazia unui concurs care a promovat importanța deplasării cu mijloace prietenoase cu mediul. Înarmați cu role, biciclete și trotinete, zeci de copii s-au aliniat la start, pentru a-și etala priceperea.
Copiii din clasele primare ale Școlii 7 din Reșița s-au întrecut cu rolele, bicicletele și trotinetele, în cadrul unui concurs ce-și dorește să promoveze mișcarea în aer liber și mijloacele alternative de deplasare. Competiția a fost organizată cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității, și a adunat la start zeci de copii dornici să arate cât de sănătoasă este mișcarea. Alături de ei au fost părinții și cadrele didactice, care i-au încurajat de pe margine.

Săptămâna Europeană a Mobilității este o inițiativă din 2002 a Comisiei Europene, prin care se încearcă determinarea populației să utilizeze și alte mijloace de transport, în afara mașinilor. De la introducerea, impactul Săptămânii mobilităţii a cunoscut o creştere continuă a numărului oraşelor participante, atât în Europa cât şi în lume.

Comentarii

comentarii