VIDEO Se complică lucrurile în cazul braconajului la cerb din Piana Mărului – cercul suspecților se mărește

Lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Caraş-Severin, efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă fără drept, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj, faţă de 5 persoane, toate cu domiciliu în comuna Obreja. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în seara zilei de 11.09.2015, acestea s-au deplasat pe fondul de vânătoare din Poiana Mărului unde au împuşcat în mod ilegal un cerb pe care l-au tranşat, iar o parte din carne precum şi trofeul (capul şi coarnele cerbului) le-au transportat la domiciliu.

Aici este vorba despre cazul de braconaj descoperit de ONG-ul WWF România. Mai exact, Direcţia Silvică a Județului Caraș Severin a fost sesizată de către organizaţia WWF România cu privire la faptul că ,,a avut loc un posibil caz de braconaj la cerb pe raza Fondului cinegetic 15 din zona Poiana Mărului din cadrul Ocolului Silvic Oţelu Roşu. În acest sens, ONG-ul a pus la dispoziţia DS, o înregistrare video.

Iată ce spune inginerul silvic Dan Câmpan, purtătorul de cuvânt al DS Caraș Severin, despre această problemă: ,,Din păcate, pe înregistrare a fost identificat şi un angajat al nostru, mai exact, al Ocolului Silvic Oţelu Roşu, în persoana pădurarului Leahu Cătălin. Acesta a fost convocat astăzi la Consiliul de disciplină al Direcţiei Silvice Caraş-Severin pentru stabilirea răspunderii disciplinare- mai precis, pentru verificarea încălcării atribuţiilor de serviciu, iar în cazul în care se dovedeşte a fi vinovat, urmează să fie luate măsurile disciplinare cele mai drastice, mergând probabil până la desfacerea contractului individual de muncă”.

Cercetările au mers mai departe ți iată că acum, de la trei, numărul suspecților a ajuns la cinci și se pare că lista rămâne deschisă. mai trebuie găsit și ,,cumpărătoul” – adică, cel ce a comandat prețuosul trofeu.

Inginerul Câmpanu mai spune că: ,,De asemenea, precizăm faptul că în dată de 6 octombrie, a fost trimisă la Parchet plângerea penală pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj sau complicitate la braconaj, plângerea fiind înaintată Parchetului de pe lângă judecătoria Caransebeş împreună cu mijloacele de probă, mai precis înregistrarea depusă de WWF România. Pagubă a fost stabilită conform legii 407/2006 reprezentat echivalentul în lei a sumei de 6000 euro. La aceasta se adaugă alți aproximativ 500 de euro – bani reprezentând contravaloarea cărnii animalului respectiv”.

Comentarii

comentarii