VIDEO Se desfiinţează Judecătoria Moldova Nouă!?

OmijiaDeşi există un deficit de personal la instanţele din ţară, iar volumul de muncă al magistraţilor a crescut, în anul 2012, faţă de anul 2011, Consiliul Superior al Magistraturii analizează ideea desfiinţării unor judecătorii. Pe lista instanţelor care urmează a fi desfiinţate se află şi Judecătoria Moldova Nouă. Asta înseamnă că împricinaţii vor avea de străbătut aproximativ 70 de km pe zi pentru a apărea în faţa oamenilor legii.

Referitor la această situație, Monalisa Neagoe- reprezentant al Consiliul Superior al Magistraturii, spune:,, Consiliul Superior al Magistraturii analizează situaţia a 23 de judecătorii din ţară cu mai puţin de 3500 de cauze şi care care funcţionează cu mai puţin de 2 judecători. Conform Mecanismului de Cooperare şi Verificare aceste judecătorii ar trebui desfiinţate. Printre instanţe se numără şi Judecătoria Moldova Nouă, localităţile arondate acestei instanţe urmând a fi preluate de către Judecătoria Oravița”.
La rândul său, Florin Dogaru-vicepresedinte la Curtea de Apel Timisoara, a spus că ,,Decizia desfiinţării Judecătoriei Moldova Nouă nu este agreată de către Curtea de apel Timişoara. De altfel, alte 5 judecătorii aflate în raza de competenţă a Curţii de Apel Timişoara, urmează a fi desfiinţate conform analizei făcute de Consiliul superior al Magistraturii”.
,,La Judecătoria Moldova Nouă activează un singur judecător. Deficitul de personal este însă la nivelul tuturor instanţelor de judecată. La Tribunalul Caraş-Severin sunt ocupate doar 20 din cele 23 de posturi de judecător, iar personalul auxiliar este format din doar 33 de angajaţi ” declarat şi judecătorul Rustin Ciasc- preşedintele Tribunalul Caraş-Severin.

Comentarii

comentarii