ActualitateAdministratiePoliticăToate Stirile

VIDEO Sedința Consiliului Local Resita – Linie electrică de înaltă tensiune realizată între Reşiţa şi Pancevo

CL Calnic iun (14)În sala Căminului Cultural din cartierul Câlnic, a avut loc şedinţa ordinară pe luna iunie a Consiliului Local Reşiţa.
Consilierii au discutat și analizat mapele de lucru după care au votat si astfel au fost aprobate toate cele 17 puncte de pe ordinea de zi -plus cele 6 puncte introduse în regim de urgenţă în această şedinţă.
Printre punctele de pe ordinea de zi se numără şi cel supus spre hotărâre Consiliului Local privind scoaterea definitivă a terenului în suprafaţă de 0.0871 ha şi temporară a terenului în suprafaţă de 15.8424 ha din fondul forestier aparţinând municipiului Reşiţa în vederea realizării obiectivului de interes naţional „LEA 400 KV Reşiţa – Pancevo (linie electrică de înaltă tensiune).
Cu privire la situaţia terenului scos din fondul forestier pentru linia electrică de înaltă tensiune, primarul Mihai Stepanescu a mărturisit că este un interes naţional cu acea linie electrică, de mare tensiune, Reşiţa-Pancevo şi că e nevoie să fie scoasă o suprafaţă de circa 1 hectar şi jumătate, în folosinţă temporară şi în folosinţă permanentă circa 0,08 hectare, pentru lucrările aferente modernizării şi extinderii acelei linii de înaltă tensiune.

Linia electrică aeriană LEA 400 de înaltă tensiune, cu dublu circuit Reşiţa – Pancevo este prevăzută să se realizeze în strategia energetică a României în perioada 2010-2020 pentru creşterea siguranţei în funcţionarea Sistemului Electoenergetic Naţional în condiţiile apariţiei de noi investiţii ce încurajează utilizarea eficientă a resurselor de energie primară şi de noi consumatori de energie electrică precum şi pentru interconectarea sistemelor energetice ale celor două ţări. Schimbarea destinaţiei terenurilor forestiere este necesară pentru amplasare stâlpilor pentru liniile de înaltă tensiune iar pentru suprafeţele scoase temporar din fondul forestier se vor realiza platforme de lucru pentru montarea acestor stâlpi.
Consiliul Local va parcurge toate etapele şi va oferi acele suprafeţe pentru realizarea acestei linii de interes naţional. Parţial a fost făcută evaluarea masei lemnoase ce aparţine acelui teren scos din fondul forestier, iar după spusele edilului Primăria şi Consiliul Local vor fi beneficiarii acestor lucrări prin valorificarea masei lemnoase respective.
DE asemenea, 23 strazi din zona veche a Resitei, Universalul Vechi-Munciotresc-Lend, vor fi reabilitate cu bani europeni. Finantarea a fost obtinuta prin Programul Operational Regional, iar lucrarile trebuie finalizate pana in decembrie 2015.
Toate strazile secundare din zona veche a Resitei vor intra in reparatii in perioada imediat urmatoare. Vor fi refacute atat aleile si troturale cat si partea carosabila. Valoarea investitiei se ridica la 9 milioane de euro, bani obtinuti printr-un proiect cu finantare europeana ce prevedea, initial, si alte investitii.
In cadrul aceluiasi proiect va fi reabilitat si podul din cartierul Lend.

Comentarii

comentarii