VIDEO Seminar ARD de accesarea fondurilor europene de către IMM-uri

ADR Vest a organizat, la Reşiţa, un seminar de informare în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene de către IMM-uri. Discuţiile se axează pe oportunităţile de finanţare pentru firmele private, pe două apeluri de proiecte, destinate IMM-urilor din mediul urban şi întreprinderilor mijlocii din mediul rural.

Depunerea proiectelor începe la data de 23 februarie, iar apelul va fi deschis pe o perioadă de şase luni, adică proiectele pot fi depuse în sistemul electronic, până pe 23 august, în Regiunea Vest. Totodată, pe componenta destinată întreprinderilor, pe apelul de proiecte 2.1, s-a prelungit termenul de depunere, până în 27 aprilie.

Este vorba de proiecte destinate micro întreprinderilor, firmelor cu până la zece angajaţi din mediul urban, finanţabile pe scheme de minimis, deci proiecte mai mici, cu valoare nerambursabilă de până la 200 mii euro. În ceea ce priveşte IMM-urile, în principiu, regulă finanţatorului este ca atunci când se acoperă alocarea, depunerea proiectelor se suspendă, ceea ce nu este cazul în acest moment, fiind de abia la jumătatea alocării financiare. De aceea a şi fost prelungit termenul de depunere, ceea ce înseamnă că nu este o problemă de disponibilitate de fonduri, ci mai degrabă una de depunere a proiectelor.

Toate aceste întâlniri au scopul, în primul rând, de a disemina informaţia, de a-i informa pe cei eligibili de oportunităţile de finanţare existente şi de a le explica şi promova condiţiile în care pot fi depuse proiectele. În Caraş-Severin sunt solicitări pentru diferite apeluri, din partea IMM-urilor, însă, nu într-un număr atât de mare, consideră consultanţii prezenţi la sesiunea de informare.

Comentarii

comentarii