VIDEO Semnal de alarmă! Dispar caii sălbăticiţi din Clisura Dunării, de pe Ostrovul Mare

Grupul Ecologic de Colaborare Nera atrage atenția asupra degradării zonelor protejate din Clisura Dunării. În urma monitorizării efectuate de organizaţia non-guvernamentală, voluntarii au semnalat că poluarea din zonă este principala cauză a problemelor din zonă: „Principala agresiune ce are loc de mai bine de 10 ani, atât împotriva patrimoniului natural al Parcului cât şi a localităţilor din România şi Serbia plasate în Clisura de Sus a Dunării, este poluarea cu praf de deşeuri miniere provenit de pe iazurile de decantare ale SC MOLDOMIN Moldova Nouă pe care vântul îl antrenează aproape în permanenţă. Fenomenul afectează direct cca. 18.000 locuitori de pe ambele maluri ale Dunării precum şi biodiversitatea din Ostrovul Moldova Veche care este o zonă de protecţie integrală a Parcului Natural Porţile de Fier.”

Conform GEC Nera în ultimii doi ani numărul de exemplare a cailor sălbatici de pe Ostrovul Moldova Veche a scăzut în ultimii 2 ani datorită subnutriţiei din timpul iernii.
Totodată aceştia semnalează că în rezervaţia naturală Balta Nera – Dunăre situată pe teritoriul comunei Socol, există mari cantităţi de PET-uri aduse de râul Nera şi depozitate în spatele arborilor prăbuşiţi în albie, care afectează locurile de cuibărit ale păsărilor de apă.

Comentarii

comentarii