VIDEO Serbia a devenit destinație turistică preferată de reșițeni în perioada de iarnă

Din cauza faptului că în Caraș Severin turismul montan neste în declin din cauza preturilor mari și a investițiilor proaste- mai ales Semenicul, reșițenii preferă să meargă în vacanțe la schi în Serbia. Ei au fost împinși la această opțiune și din cauza prețurile enorme practicate de agenții economici din zonele turistice din România, zone cum ar fi Valea Prahovei, Brașov sau Maramueș. De fapt, o minivacanță de revelion la Sinaia sau la Brașov, este la un preț dublu față de o vacanță în Austria în aceleași condiții de confort.

[youtube id=” JoPWqv2h_Ik”]

Dacă pentru unii români perioada sărbătorilor de iarnă înseamnă vacanțe și concedii în țară sau cu destinații exotice, pentru reșițeni acest lucru nu este valabil. Deși agențiile de turism au oferte pentru destinații de vacanță în țară, cererile sunt aproape inexistente.
Au existat câteva solicitări pentru zona Maramureş, dar în momentul în care clintii au auzit preturile, au preferat să-și facă rezervări pentru luna ianuarie, în Serbia, la Zlatibor. Aceasta este o destinație turistică nouă cu prețuri foarte bune și preferată de mulți reșițeni.

”Nu putem spune că nu sunt oferte în perioada sărbătorilor, doar că marea majoritate a cetățenilor din Reșița preferă să-și facă rezervări pentru luna ianuarie, sau pentru vara 2015. Cea mai solicitată destinație este Grecia, deoarece prețurile sunt mult mai bune și în perioada această sunt reduceri de până la 40% și oamenii preferă să-și facă rezervări din lunile noiembrie-decembrie”, a precizat Adriana Lațcu, manager agenție de turism.

Se pare însă că reșițenii preferă o destinație montană pentru lunile decembrie – ianuarie, în Serbia, la Kaponic. Este o staţiune montană puțin mai mare decât Zlatibor, preferată mai ales de către iubitorii sporturilor de iarnă, dar și pentru condițiile și prețurile foarte bune. Pe lângă asta și distanța mică a făcut ca această destinație să fie tot mai solicitată în ultimii 3-4 ani, a mai precizat Adriana Lațcu.

Comentarii

comentarii