VIDEO Si copacii au suflet si nume, nu-i asa ? Copiii refac ce au furat si distrus oamenii mari

Copiii refac ce au furat si distrus oamenii mari. Elevii reșițeni profită de zilele călduroase și au ieșit la plantat de arbori, alături de reprezentanții Ocolului Silvic Reșița, pentru a-și arăta grija față de natură. Acțiunile au loc în cadrul campaniei de împădurire ce se desfășoară la nivel național, sub numele de Luna Pădurii, între 15 martie și 15 aprilie.
Ocolul Silvic din Reșița continuă activitățile de împădurire în cadrul campaniei Luna Pădurii, ce se desfășoară la nivelul întregii țări în perioada 15 martie- 15 aprilie. Instituția are în plan, pentru acest an, împădurirea unei suprafețe de aproape 20 de hectare de teren, cu specii de brad, molid, fag, stejar, pin, gorun, frasin și paltin de munte.

În ajutor le-au sărit elevii clasei a patra de la Școala Gimnazială Nr. 7 din Reșița, coordonați de neobosita învățătoare Cristina Ardeleanu. Aceasta nu este prima acțiune de împădurire la care participă elevii de la Gen 7. Începând cu clasa întâi, aceștia au plantat arbori în fiecare primăvară, fie pe teren, împreună cu Direcția Silvică, fie în curtea școlii. Și de fiecare dată puieții plantați au primit câte un nume.

Campania de împădurire din acest an vine și cu o noutate. Consiliul Științific Consultativ din cadrul Romsilva a adoptat o hotărâre prin care se instituie, începând cu anul 2017, Ziua Națională a Pădurii. Aceasta va fi sărbătorită în fiecare an pe 25 martie.

Comentarii

comentarii