VIDEO SI FOTOGALERIE O săptămâna de aventura în Munții Banatului

De 5 ani încoace, elevii dornici de o „Săptămână de aventură” la poalele Muntelui Mic, participă la tabăra organizată de Clubul Montan din Caransebeş. 50 de copii care învaţă la mai multe şcoli din Reşiţa își petrec vacanța în tabără dorind să devină mai curajoşi şi cu mai multă experinţă de viaţă.

Tabăra este organizată şi coordonată de o echipă de profesionişti compusă din instructorii Cornel Galescu, Răzvan Ioaniţescu, Dan Brăteanu, Mircea Gherase şi Ana-Maria Galescu. Programul celor şapte zile este alcătuit, în principal, din drumeţii montane, activităţi în „Parcul de aventură”, aplicaţii în natură care vizează supravieţuire montană şi orientare turistică, tiroliană şi rapel şi diverse jocuri în aer liber. Multitudinea atelierelor de lucru îi face pe copii să fie mereu în acţiune, creându-le o stare de bună dispoziţie generală.
Toate activităţile din „Parcul de aventură” se derulează pe aparate special amenajate: panouri de căţărare (de viteză şi de dificultate), pânza de păianjen, butuci suspendaţi, poduri suspendate, „Scara piticului”, „Scara uriaşului”. Copiii se implică activ în toate activităţile, iar concursurile pe echipe îi determină să coopereze, să se ajute, să comunice, să se bucure de victorie, dar şi să accepte înfrângerea.
Spre deosebire anii precedenţi, în acest an au fot câteva momente de noutate şi anume, vizitarea Staţiei Meteorologice Cuntu, o drumeţie la Turnul de observare situat în apropierea localităţii Turnu Ruieni, precum şi vizitarea Hidrocentralei de la Turnu Ruieni. Şcoala 7 Reşiţa şi Clubul Montan Caransebeş, în parteneriat cu Şcoala 6 din municipiu şi Şcoala din localitatea Zlagna, derulează de mai bine de doi ani un proiect educaţional numit „Călător în Munţii Banatului”, „Săptămâna de aventură” făcând parte din activităţile acestui proiect.

Comentarii

comentarii