Actualitate

VIDEO Simulare de incendiu la Spitalul Judetean din Resita

Un incendiu s-­a produs astăzi în jurul orei 10.00 la secția de Maternitate și Neo­natologie a Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Nimeni nu a fost rănit, deoarece totul a fost o simulare menită să testeze capacitatea de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”.

Focul a fost depistat în jurul orei 10.00 la secția de Neonatologie. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale pentru a lichida incendiul și pentru a-i salva pe micuții aflați în secție. Din fericire, totul a fost doar un exercițiu efectuat de ISU „Semenic” și cadrele medicale pentru a testa capacitatea de intervenție a acestora. Printre punctele slabe semnalate de pompieri au fost lipsa personalului pe schimburile 2 și 3, iar la puncte tari – răspunsul cadrelor medicale care au delimitat spațiul de propagare a posibilului incendiu.

Tot la puncte slabe a fost trecută și distanța mare dintre spitalul de urgență și unitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-­Severin.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” din Caraș­-Severin a derulat în trecut mai multe astfel de simulări la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, pe mai multe secții.

Comentarii

comentarii