VIDEO Șoferul care a decapitat un biciclist la Bocșa, are permis de conducere fals – el a fost arestat pentru 29 de zile

Accident Bocsa (8)Şoferul din județul Caraș-Severin care duminică a accidentat mortal un biciclist între Berzovia și Bocșa – acesta fiind decapitat în urma impactului, a fost reținut marți seară pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Reținerea a venit în urma informației primită de la autoritățile italiene. Polițiștii reșițeni au cerut verificare veridicității permisului de către autoritățile italiene. Acestea au confirmat faptul că permisul prezentat de Petru Stioca, este fals.
În această zi, tânărul Stoica Petru din Bocșa, a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. El este acuzat de ucidere din culpă, folosirea unui document fals și conducerea pe drumurile publice fără a avea permis de conducere.
Tânărul, mai este cercetat şi în alt dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,Conducerea unui vehicul de către o persoana care nu poseda permis de conducere”, întrucât în luna noiembrie 2013 a fost depistat conducând un autoturism pe raza oraşului Bocşa, iar din verificările efectuate la momentul respectiv a rezultat ca nu poseda permis de conducere, fiind începută urmărirea penala în luna ianuarie 2014.

Pe surse am aflat că acesta ar fi plătit pentru permisul respectiv 1000 de euro. El mai este acuzat și de rănirea pasagerului care se afla cu el în mașină în momentul prodicerii accidentului.
Iată și poziția oficială a IJP Caraș Severin prezentată de purtătorul de cuvânt al IJP CS, ag, pr. Ancuța Cărbunaru:
În după-amiaza zilei de 23 martie a.c., fiind sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, poliţiştii au intervenit la un accident produs pe DN 58 B, în urma căruia un biciclist a fost rănit mortal.
Cu ocazia cercetării la fata locului, s-a stabilit faptul ca, în timp ce un tânăr în vârstă de 24 de ani domiciliat în oraşul Bocşa, conducea pe D.N. 58 B, din direcţia Berzovia spre Bocşa un autoturism înmatriculat în străinătate a încercat sa efectueze depăşirea unui autoturism care circula regulamentar în faţa sa, fără să se asigure corespunzător. Pentru a evita impactul cu un alt autoturism care circula din sens opus, a virat brusc dreapta şi a intrat în coliziune cu o bicicleta condusa regulamentar de un bărbat în vârstă de 59 de ani, ce se deplasa în aceeaşi direcţie de mers.
In urma accidentului a rezultat decesul biciclistului şi rănirea uşoară a pasagerului din autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
Şoferul a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile italiene, în prezent efectuându-se verificări cu privire atât la autenticitatea acestui document, cat şi cu privire la faptul dacă autoturismul condus îndeplinea condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice.
Facem precizarea ca tânărul, sub supravegherea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşita, mai este cercetat şi în alt dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,Conducerea unui vehicul de către o persoana care nu poseda permis de conducere”, întrucât în luna noiembrie 2013 a fost depistat conducând un autoturism pe raza oraşului Bocşa, iar din verificările efectuate la momentul respectiv a rezultat ca nu poseda permis de conducere, fiind începută urmărirea penala în luna ianuarie 2014.
În prezent faţă de conducătorul auto se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”.

Comentarii

comentarii