VIDEO STATUL ROMÂN ESTE VINOVAT PENTRU POLUAREA CU PRAF DE LA MOLDOVA NOUA

CURTEA EUROPEANĂ DE JUSTIŢIE ( CEJ )  S-A PRONUNŢAT CU PRIVIRE POLUAREA TRANSFRONTALIERĂ CU PRAF DE DEŞEURI MINIERE DE LA MOLDOVA NOUĂ. STATUL ROMÂN ESTE VINOVAT !
Ştiam şi noi că a da vina timp de 6 ani pe lichidatorul SC Moldomin SA este o şmecherie cu acte în regulă aplicată şi în cazul altor mine închise. Adica trebuia să spună CEJ că Statul Român, care timp de 40 de ani a exploatat minereu de cupru prin SC Moldomin, este vinovat de poluarea lăsată pe capul locuitorilor din Clisura Dunării după ce in 2006 compania si-a incetat activitatea ?

Nu este exclus ca termenul impus de CEJ pentru ecologizarea iazului Boşneag – extindere să nu fie respectat având în vedere lipsa de responsabilitate cu care toate guvernele şi toţi miniştrii mediului de după 2006 au tratat acest caz grav de poluare,

Partea bună a deciziei CEJ este că nu a amendat Romania pentru nerespectarea Aquis-ului Comunitar de mediu . Ar fi fost o amendă care trebuia plătită inclusiv din taxele şi impozitele percepute  de Statului Român de la  locuitorii poluaţi din Clisura Dunării.

Detalii privind decizia CEJ pe  http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text&docid=181945&pageIndex=0&doclang=ro&mode=lst&dir&occ=first&part=1&cid=531698

Comentarii

comentarii