VIDEO – Târg de adopții canine – Reșițenii au mai oferit șase cămine cățeilor fără stăpân

DSC06435Primăria Municipiului Reşiţa împreună cu Asociația WIOCA Romania, au organizat sâmbătă, un târg de adopţii canine, în Parcul Tricolorului din cartierul reşiţean Lunca Bârzavei .
,,Câinii, toți căței de câteva luni, provin de la padocul administrat de primărie situat pe drumul Lupacului. Câinii de diverse talii si varste, sunt toti deparazitati, vaccinati, sterilizati, microcipati si cu carnete de sanatate” a declarat pentru InfoCs, Sava Giuricici directorul Direcției care are în administrare și padocul de la Lupac.
Iubitorii de animale care au dorit să dea un cămin și din afecțiunea lor unui suflet nevinovat, au adoptat 6 căței.
,,În Parcul Tricolorului au fost prezenți și Nicole si Peter Schaffner – reprezentanti ai WIOCA Elvetia. Împreună cu voluntari din Reșița, aceștia vor incepe demersurile in vederea infintarii in Romania a unui ONG pentru protectia animalelor –WIOCA Romania. Cred că în cel mai scurt timp, la Reșița vom avea un padoc privat în care vom salva câinii de la eutanasiere” spune Sorin Mezin, colaboratorul din Reșița al celor de la Wioca.
,,In urma adoptarii de catre parlament a legii privind eutanasierea cainilor fara stapan, noi cei de la Asociatia pentru protectia animalelor ,,Wings of Care” ( WIOCA) , asociatie care a incheiat un parteneriat cu primaria Resita privind gestionarea cainilor fara stapan din municipiu, vom fi prezenti la Resita in perioada 01.11. – 05.11 2013 pentru a discuta cu autoritatile locale modalitatea prin care aceasta lege va fi aplicata la Resita” spun Nicole si Peter Schaffner .

Comentarii

comentarii