VIDEO Târgul de Florii de la Reşiţa, o Floare de Florii cu muzică de fanfară

Flori de fLORII (24)Fiindcă floriile înseamnă şi renaşterea naturii la viaţă, reşiţenii a-au adunat azi în număr mare pentru a întâmpina primăvara cu o floare. Şi cum cu o floare nu se face primăvară, organizatorii au adus în mijlocul oraşului o mare de flori multicolore. Astfel, fiecare iubitor de frumos a avut ocazia de aşi cumpăra flori pentru balcon sau grădină la preţ de producător.

sursa: youtube nony351
La Reşiţa a început a cincia ediţie a Târgului de Flori cu oferte de primăvară. Oraşul s-a transformat în această dimineaţă într-unul al florilor. Producătorii de flori din judeţ, dar şi din judeţele Timiş, Arad sau Mehedinţi, au umplut aleile parcului „Tricolorul“ din cel mai mare cartier al Reşiţei, Lunca Bârzavei, cu cele mai frumoase flori, cu ornamente şi mobilier de grădină.
,,Florile au fost aduse şi din Olanda sau Ungaria, dar sunt şi soiuri ale producătorilor locali care au sere speciale. Zeci de reşiţeni au luat cu asalt Parcul Tricolorului, încă de dimineaţă pentru a cumpăra flori, mai ales pentru balcoane. A început să prindă şi la noi competiţia asta între vecinii de la bloc, care să aibă un balcon cât mai frumos” spune Iuian Crețu, reprezentant al unei asociații de proprietari din Reșița. ,,Fiindcă în acest an sărbătoarea Floriilor a căzut într-o primăvară capricioasă şi rece, şi florile sunt puţin mai scumpe ca anul trecut. Odată cu încălzirea vremii, preţurile vor scădea şi ele” zice Maria Moatăr, producător de flori din Bocşa.
,,Prin aceste târguri, încercăm să oferim reșițenilor posibilitatea să achiziționeze flori la preț de producător. Reșița a început să semene a oraș european, avem parcuri pe care le aranjăm în permanență cu flori din producție proprie, am oferit și asociațiilor de proprietari flori și răsaduri în mod gratuit. Îi sprijinim cu tot ce putem, oamenii doar trebuie să își dorească să își aranjeze balcoanele si grădinile. Și legat de flori, mai adaug faptul că un oraș, ca să fie modern, elegant și curat, pe lângă altele, mai trebuie să aibă și panseluțe și băncuțe.” spune primarul Reșiței, Mihai Stepanescu.
Vremea a ţinut cu reşiţenii care au ieşit în număr mare la plimbare, dar şi pentru a cumpăra flori pentru balcoane. ,,Am dat pe muşcatele astea 25 de lei. Dacă le luam de la florărie, mă ajungeau dublu” spune Viorica Peter din Reşiţa.
Ca exemplificare, vă oferim un material video postat pe youtube de un reșițean inimos: Nony351.

Comentarii

comentarii