Actualitate

VIDEO Temperaturi de 18 de grade in sambata si duminica de noiembrie la Resita

Mercurul din termometre a luat-o razna sambata si duminica la Reşiţa. În timp ce la ora 13 la staţia meteo de pe deal temperatura oficială era de 16 de grade, în centrul oraşului, mercurul urcase la 18 grade. Chiar dacă suntem trecuți de jumătatea lunii noiembrie, soarele strălucește cu putere, copaci mai au frunze ce sunt smulse de rafalele de vânt, iar trandafirii sunt infloriti prin gradinile dintre blocuri. Băncile sunt toate ocupate de oameni ce stau la soare, cățelușii se hârjonesc în soare iar aleile sunt pline de tineri cu role și plăci.

Că o fi, că n-o fi normal, cert este că toată lumea s-a bucurat de căldura neaşteptată şi a profitat din plin de ea. Grădina zoologică a fost luată și ea cu asalt de zeci de reșițeni. Plimbările pe aleile însorite, joaca copiilor la tobogane și adulţii cu odihna pe bancă – au fost cuvintele de ordine ale acestui weekend în Banatul Montan.

Oamenii spun că este neobişnuit de cald pentru această perioadă a anului, că pe vremea lor era altfel, dar acu se bucură fiindcă vor scoate bani mai puțini pentru factura de gaz. Ba unii își doresc ca vremea să rămână așa cum este acum – cu 16 grade, măcar iarna aceasta.

Si cum toate lucrurile se termina mai putin bine decat au inceput, meteorologii spun că de săptămâna aceasta vine iarna cu zile geroase și cu zăpezi. Se pare că vin ploile în mod serios, apoi vremea se răcește și în final, Baba Iarna aduce primii fulgi de omăt.

Comentarii

comentarii