VIDEO Teroare si oroare in Franta! La Nisa, peste 70 de oameni ucisi cu un camion

UPDATE vineri ora 10: Numarul oamenilor ucisi a crescut la peste 80.

Cel puţin 80 de persoane au fost ucise, iar alte peste 150 au fost rănite, 42 fiind în stare gravă, în atentatul comis joi seară la Nisa, relatează publicaţiile Nice Matin şi Le Figaro citând surse din cadrul serviciilor de securitate franceze.
atac-nisa-4
Bilanţul precedent era de 73 de morţi. Autorităţile franceze au anunţat că cel puţin 70 de persoane au murit în atentat, alte peste 100 fiind rănite. 03:45 Circa 100 de persoane, salvate din mare, la Nisa, imediat după atentat
https://youtu.be/ispnXIDlLeA
Circa 100 de persoane care au sărit în mare de frică în timpul atentatului de la Nisa au fost salvate, anunţă surse din cadrul celulei de criză citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

La Nisa, sărbătoarea de Ziua Naţională s-a încheiat cu momente de panică. Un camion a intrat în mulțime și incidentul – calificat deja un atentat de mare amploare – s-a soldat cu zeci de victime. Camionul era unul frigorific și martorii spun că a intrat în mulțime cu 60-70 de km la oră. Ar fi intrat în zig-zag, pe o distanță de 2 kilometri.
https://dai.ly/x4k88p4
Sursa: https://francais.rt.com/france/23722-video-moment-camion-fonce-nice
Faleza unde s-a petrecut carnajul este unul dintre locurile tradiționale unde se adună locuitorii și turiștii din Nisa. Ca în fiecare an, în seara de 14 iulie mii de persoane veniseră să asiste la focul de artificii și să mănânce o înghețată într-unul din multele restaurante de pe bulevard sau pur și simplu veniseră să se distreze pe plajă. Focul de artificii tocmai se terminase când primii martori ai dramei au observat camionul.

Sursa: Citeste tot articolul original aici: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/franta+panica+multime+camion

 

ALERTĂ Atentat la Nisa: O mașină a intrat în mulțime de Ziua Națională a Franței | „Cel puțin 73 de persoane” au murit, sute de răniți, șoferul camionului a fost împușcat (autorități)

 

* UPDATE ORA 01:56 Atentat la Nisa: „Cel puțin 73 de persoane” au murit lovite de un camion pe o distanță de doi kilometri (autorități)

„Cel puțin 73 de persoane” și-au pierdut viața joi seară într-un atentat la Nisa, mare oraș din sudul Franței, după ce un camion a lovit pe o distanță de doi kilometri mulțimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais, sit turistic foarte frecventat de pe malul Mediteranei, scrie Le Figaro.

Sursa: http://www.agerpres.ro/externe/2016/07/15/alerta-atentat-la-nisa-o-masina-a-intrat-in-multime-de-ziua-nationala-a-frantei-00-26-15


Surse foto: digi24 si agerpres

Aproape concomitent, la Paris, langa Turnul Eiffel, a izbucnit un puternic incendiu.
turn
Sursa foto: https://francais.rt.com/france/23713-incendie-artifice-tour-eiffel

 

Comentarii

comentarii